5.8.2008

She's got the look

Kaverini, joka oli siis 4,5kk:tta New Yorkissa työharjoittelussa, palasi viime viikonloppuna Suomeen. Sunnuntaina kahvittelimme pienellä porukalla ja katsoimme kuvia. Luvassa oli myös lisää tuliaisia: kaverini saivat mm. kadulta löydetyn rautalankatorson (alusvaateliikkeen vanha, sellainen puolitorso jossa on kolmiulotteinen naisen yläkroppa) ja hippihuivin, kumpaisellekin ihan huiput tuliaiset ja mageeta, että ne löytyivät New Yorkin kaduilta. Itse sain vielä uudet korvikset, jotka antajan mielestä kuvastavat New Yorkia - neliötä ja pyörylöitä. Mielestäni tämä oli hauska ajatus ja paikkansapitävä, koska kuvia katsellessani noista ruuduista tuli mieleen pilvenpiirtäjien ikkunat.


Toinen päivä harjoittelussa oli pitkälti vielä tunnusten odottelua, koska en pääse ilman tunnuksia tietokoneelle. Jatkoin Pantone-laputtelua, järjestelin hyllyjä ja rekkejä ja siivoilin idea- ja matskuplansseja. Kun jengi oli kokouksessa, luin joutessani muotilehtiä ja join kahvia - rankkaa! Hihittelin päivällä, kun asettelin Vogue-mappeja, että joidenkin pitää oikeasti työkseen lukea Vogueta. Harmillista! Mutta ihan kivaa on siis ollut, onhan se inspiroivaa olla tekemisissä oikeiden hommien äärellä. Vähän olen harmitellut, miten koulussa ei painotettu työharjoittelun arvokkuutta, sillä omassa koulussa harjoittelu ei ollut pakollista. Tekisi mieli laittaa mailia koululle ja vaatia, että painottavat siellä että opiskelijat menisivät ihmeessä harjoittelemaan oikeita asioita opiskelun ohella. Parissa päivässä olen havainnoinut asioita, joista koulussa ei ole puhuttukaan.
Lehdistä puheenollen, minulle ihan uusi tuttavuus oli brittiläinen "Look"-lehti, joka ilmestyy käsittääkseni viikoittain? Mieleeni tuli ysärituttavuus "Looks", jota teininä luin innokkaasti Sugarin, B:n ja 19 ohella. Lehdessä esitellään lähinnä high street-kamaa ja kuvat ovat selkeitä tuotekuvia. Ohessa toki julkkiksia jne. Nettisivuilla on päivittäin vaihtuvia asukokonaisuuksia ja oivallinen sivusto siis ihmisille, jotka tykkäävät pukeutua. Toivottavasti joku valaisee minua, jos tämä on ihan vanha juttu jo... saako näitä lehtiä Suomesta? No vaatteita ei välttämättä saa, mutta ideoita. Esim. kuvan Primarkin 10£ maksava toppi olisi helppo toteuttaa itse.


Ihastuin hassuihin mekkoihin, ylläoleva on See by Chloé, allaoleva Mangosta.

Kuvat www.look.co.uk

3 kommenttia:

Freya kirjoitti...

Upeat tuliaiset! =) Ja harjoittelupaikkasi kuullostaa aivan ihanalta, saat varmasti paljon upeita kokemuksia irti ajasta. Lehtien ja kirjojen poisheittäminen sais mut kyllä herkkään mielentilaan, istuisin varmaan jossain nurkassa selaamassa niitä 'ylitöinä' =D

Look on mullekin uus tuttavuus, mutta pikaselauksen jälkeen palaan ehdottomasti paremmalla ajalla sivutolle. Kiitos vinkistä!

Anonyymi kirjoitti...

Heips taas, sua onnisti blogini heinäkuun kuukausiarvonnassa. :) Tsekkaa palkintovaihtoehdot uusimman postauksen lopusta (postaus otsikolla Housuja ja huteja..) ja ilmoittele josko jokin vaihtoehdoista olis sulle tervetullut! :)

nadjastrange kirjoitti...

hei kiitos ninnikissan kehuista. :D

sun työharjottelujuttu kuulostaa tosi mielenkiintoselta. olis kivaa kuulla sun tekemisistä lisää. :)