22.10.2008

Cherry red

Tämä on nyt jo aikoja sitten tehty asia, mutta koska se tapahtui ennen tietokoneen breakdownia niin esittelen sen vasta nyt.

Bongasin siis kerran töissä Look-lehdestä puna-mustat, oisko nämä nyt sitten tie-dye, farkut. Ihastuin kauheasti ja sain neronleimauksen: vaatekomerossa lojui uffilta eurolla ostettu farkkuhame, jota olin hieman epäonnistuneesti koittanut kloorietsailla.
Halusin siis värjätä hameen punaiseksi, jotta saisin aikaan samanlaista efektiä. Hameesta piti poistaa kloorin avulla kolmesti väriä, jotta sain tarpeeksi vaaleaa pintaa näkymiin. Eli alunperin hame oli tummansininen, hyvin perusfarkun värinen. Lopuksi liotin väriä pois yön yli kestävällä kloorikylvyllä, sitten hame pesukoneeseen valkopyykille tarkoitetun pesuaineen kera. Pesun jälkeen huutelin hameen vielä käsiin ja latasin pesukonevärit koneeseen. Käyttämäni väri oli Dylonin pesukoneväri, sävy Cherry Red. Hameen lisäksi värjäsin yhden valkoisen trikoopaidan. Tuo kyseinen sävy oli aivan todella voimakas ja kaunis ja pesukoneväriä oli tosi helppo käyttää, koska koko homman pystyi hoitamaan 40 asteessa.

Lopputulos oli paljon parempi kuin uskalsin odottaa:

Punainen on kuvista huolimatta todella kirkas ja voimakas, kylmä kirsikkainen sävy. Tummasiniset osat värjäytyivät lähes violeteiksi. Olin niin intoa täynnä, tämä onnistui niin hyvin. Ainoa miinuspuoli on, että kloorietsauksista johtuen hame oheni ja venähti hieman helmasta, mutta se oli toisaalta ihan odotettavissa oleva asia, koska matskussa oli vähän elastaania.
Tämä on niin hiano!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut onnistuneesta tuunauksesta! Sikasairaan makee!

blandad. kirjoitti...

Kiitos! :)