21.9.2008

Tryffeleitä perunoiden hinnalla

Hanna Sarénin ja Seppälän yhteistyöstä on vouhkattu mediassa paljon. Olen käynyt Espoon Tapiolassa ja Forumin Sarén osastoilla ja sanoisin että mallisto on ihan jees. Tosin Tapiolan osasto oli paljon tyylikkäämpi ja vaatteet näyttivät heti paremmilta, kuin taas Forumin nurkkaan ahdettu osasto ei houkutellut pätkääkään. Jos kenkiä haluaisi sovittaa, pitää ottaa yhteys myyjään, mutta entä jos kassalla on jonoa, eikä myyjä ehdi tulla avuksi? Why bother?
Eniten ihmetyttää kuitenkin telkkarimainokset. Niistä on pyritty tekemään hauskoja, vitsikkäitä, muodikkaan outoja, mutta silti, en jaksa ymmärtää. Ilmeisesti huumorintajuni ei vaan riitä tällä kertaa, mutta en oikein tiedä, miksi mainoksista tulee sellainen fiilis, että tulkaa nyt tänne meille Seppälään, täältä saatte HALVALLA the Sarénia? Itseäni kyseinen tapa mainostaa kummastuttaa: eikö näiden suunnittelijayhteistöiden tarkoituksena ole tuoda designia suuremman joukon saataville, eikö tarkoitus ole saada asiakkaita ostamaan jotain uutta, josta tulee hyvä mieli, kuin se, että nyt on köyhemmälläkin varaa Saréniin? Tai ainakin Hennesin suunnittelijakampanjat on tehty tyylikkäästi, korostamatta kuitenkaan liiaksi sitä, että tässä on nyt kyseessä vähän "halvempaa designia"? Vai olenko vain ymmärtänyt väärin ja katsonut mainontaa läpi sormien? Toki yritysten ensisijainen mielenkiinto on tehdä yhteistyöllä rahaa, mutta mielikuvilla tuotteita kuitenkin myydään. Tai sitten minä olen vain ymmärtämätön.
En tiedä, jos olisin kuuluisa suunnittelija, haluaisinko että tuotteitani myytäisiin siten, että katsokaa, HÄN on nyt alentunut tekemään sinulle tämän pilkkahintaan. Ennemminkin ehkä haluaisin, että huomioarvo olisi käyttödesignin korostamisessa.

2 kommenttia:

Nelliina kirjoitti...

Ihanaa joku on samaa mieltä, mun mielestä ne mainokset ovat niin luotaantyöntäviä että olen pysynyt kaukana koko Seppälästä :/ niistä saa nimenomaan sen käsityksen että ole köyhä kiitollinen kun sulla edes joskus on varaa oikeaan designiin ja sen kai pitäis olla huumoria? Toisaalta se älähtää kehen kolahtaa T:köyhä :D

blandad. kirjoitti...

Niinpä. Toisaalta jos olisin rikas tai edes sen verran vakavarainen, että haluaisin sijoittaa sarenin seppälämallistoon, en tiedä tykkäisinkö mainoksista siltikään.