10.12.2008

Meedion kertomaa

On ehkä vähän pakko avautua sunnuntaisesta meedioistunnosta, johon otin osaa. Eli homma meni niin, että kaverini piti osallistua istuntoon kämppisten kanssa, mutta kämppikset olivatkin niin kiireisiä, että minä ja toinen kaverini saimme liput - ilmaiseksi. Kun näin hyvä tilaisuus kokea jotain uutta ja mielenkiintoista tulee, on siihen pakko tarttua.
Lyhyesti kerrottuna: meedion ja selvännäkijän ero on siinä, että meedio näkee kuvia, välittää mahdollisia viestejä henkimaailmasta, mutta ei varsinaisesti näe "selvästi", eikä siis kerro täydellisiä "totuuksia". Meedioistunnossa oli pieni salillinen täynnä ihmisiä, jotka olivat kiinnostuneita ottamaan yhteyttä henkimaailmaan. Joukossa oli kaiketi paljon sellaisia, joilla läheisiä oli kuollut äkillisesti, selittämättä jne. joten lohtua suruun haetaan myös tämänkaltaisen toiminnan kautta.
Tilaisuus alkoi rauhoittumalla, hiljentymällä. Sitten meedio alkoi välittää viestejä. Hän kertoi aluksi oliko kyseessä nainen, mies, nuori, vanha, kuvaili ulkonäköä... sitten hän saattoi osoittaa jotain tiettyä henkilöä ja kertoa, että viesti tulee juuri tälle henkilölle. Tai vastaavasti osoitta heti jotain henkilöä ja sanoa, että välittäisin viestin sinulle. Suurin osa viesteistä meni perille, vastaanottaja tunnisti henkilön ja ymmärsi viestin. Muutama henkihahmo jäi hieman avonaisemmaksi, mutta kuitenkin niin, että joku tunnisti hahmon "omakseen". Suurin osa viesteistä liittyi elämässä tapahtuviin asioihin, muutoksiin, kysymyksiin, joihin ihmiset kaipasivat vastauksia. Lähestulkoon kaikille viestinsaajille annettiin neuvo luottaa itseensä, omiin ratkaisuihinsa ja katsoa asioita, jotka jo ovat olemassa, etsien niistä vastauksia.
Osallistuin istuntoon ristiriitaisin tuntein ja hieman, öh, darraisena. Olotila oli siis hyvin herkkä ja vastaanottavainen. Kun meedio alkoi puhumaan ja kertoi, että nyt otetaan vastaan viestejä henkimaailmasta, iski hetkillinen pelkotila. En halua nähdä tai kuulla mitään pahaa, enkä kokea mitään, joka järkyttäisi herkkää mieltäni. Onneksi mitään pahoja asioita ei tapahtunut, eikä meedio sellaisista edes kertonut. Istuntoa oli lähinnä mielenkiintoista seurata ja kaikkein liikuttavinta oli nähdä, miten hyvin, hyvin tavalliset ihmiset, saivat elämäänsä jotain uutta toivoa meedion kertomista viesteistä. Suhtaudun näihin juttuihin kuitenkin hieman skeptisesti, kyseenalaistaen, mutta tavallaan antaen sen mahdollisuuden, että tälläinen "yhteys" voisi olla myös todellinen. Olin ehkä olettanut, että paikalla olisi hieman "erikoisempaa" porukkaa, enemmän hippejä yms. mutta osallistujat näyttivät todella tavallisilta ihmisiltä. Olivat meedion jutut sitten tosia tai vain hyvän päättelykyvyn tuloksia, ei tilaisuudessa ollut mitään pahaa tai epäilyttävää. Siitä jäi lähinnä hyvä mieli, koska siellä vallitsi jotenkin "hyvä energia". En saanut itse "viestejä" ja hyvä niin, koska näin ollen sain tilaisuudesta varsin objektiivisen näkökulman.
Oikeastaan tämän jutun pointti oli, että meediolla tai ilman, vastauksia oman elämän ongelmiin saattaa löytää yllättävänkin läheltä. Ne ovat jo olemassa. Ne pitää vain havaita.

2 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Mielenkiintoista! Olisi varmaan kiintoisaa osallitua tuon tapaiseen istuntoon. Itse olen myös vää epäileväinen niiden ns. "viesin" suhteen.

blandad. kirjoitti...

suosittelen ihan osallistumista ihan mielenkiinnosta. Erityisesti psykologiasta kiinnostuneet voisivat tehdä hyviä havaintoja.