17.12.2008

Välinehöpinää

Ettei joululomasuunnitelmat menesi aivan mönkään, päätin pakata piirustusvälineet jo valmiiksi. Ja koska piirtäminen on se rakkain harraste, tulee samaan hengenvetoon vähän välinehöpinää, joka luultavasti ei kiinnosta ketään muuta kuin itseäni :)


1. kaksipäisiä huopakyniä, sävyistä ihonsävyt ja harmaat lähtee mukaan. Twin-tipit löysin opiskeluaikana, Promarkerit viime joulun duunipaikassa (=kirjakaupan paperiosastolla). Näillä tulee parhaat ihonsävyt, joita voi sitten jatkaa muilla (puukkarit, akvarellit, peitevärit, pastellivärit jne.)
2. erilaisia mustia ohutkärkisiä kyniä. Perustarve nro. 1 paperin lisäksi.
3. ihonsävy+valkoinen akvarellipuukkari. Äidillä on kohtalainen puuvärisetti, jota saan lainata, joten puukkareista en muita tarvitse.
4. erivahvuisia lyijykyniä
5. hyväksi havaittu pyyhekumi
6. valkoinen hyvälaatuinen peiteväri
7. hyvä terotin
8. travelsize akvarellit. En ikinä pese noita, menee värit hukkaan ja lisäksi hyväksihavaitut sävyt säilyy seuraavaan kertaan.
9. pikkusakset jos iskee valtava leikkelytarve. Nämä on alunperin tarkoitettu silhuettin leikkelyyn, joten ovat siksi noin kapoiset ja ohuet. Saa tarkkaa jälkeä!
10. varsi ja teriä, alunperin tekstaukseen, mutta näillä saa hauskoja efektejä ja hienoja mustejälkiä sekä todella tarkkaa ja ohutta viivaa.
11. mustetta (mustaa)
12. pienin sivellin kuuluu akvarelleihin ja on muistaakseni näätää. Toinen ohut oli oravaa? ja isoin ponia. Opistoajoilta on jäänyt muutama hyvä oppi mieleen ja yksi on suosia akvarellien kanssa näädänkarvasiveltimiä. Ne on kalliita, mutta todella kestäviä ja hyviä, jos hoitaa oikein. Orava ja poni on kanssa ihan hyviä, mutta näätärievusta tehdyt siveltimet on vaan parhaita. Koen pieniä omantunnontuskia näistä. Pitäiskö alkaa tehdä kissankarvasiveltimiä?

Kaikki nämä mahtuu tollaseen isoon penaaliin, joka on siis alunperin matkakokoinen akvarellisetti. Tämä on siis ajateltu niin, että kun lähtee luontoon maalailemaan, niin penaali toimii pohjana paperilehtiölle, akvarellit tarttuvat penaaliin kiinni tarranauhan avulla ja tuo valkoinen pieni putkilo on vesiputeli. Nyt sinne sujahtivat nuo terät. En käy luonnossa maalailemassa, mutta jos joskus menen niin voin ottaa tämän mukaan :D

Mukaan vielä akvarelleille sopivaa sileäpintaista paperia, jolle voi myös hyvin piirtää, luonnoskirja ja vanha italian Glamour, jossa oli hauskoja asentoja (ja juttua muotiblogeista! harmi kun en ymmärrä!). Nyt, kun rahtaan nämä mukaan ja vielä esittelen ne blogissa, on pakko joulun jälkeen olla jotain näytettävääkin.

1 kommentti:

Stazzy kirjoitti...

Ammattilaisella ammattilaisen välineet.
Osaisikin piirtää, tästä huushollistä löytyy etsimällä pari lyijykynää ja pieni paketti puuvärejä.