12.1.2009

Houkutus ja Twilight


Lauantaina sain luettua Stephanie Meyerin Houkutuksen ja illalla oli leffaversion vuoro.
Sanoisin, että jos ei ole lukenut kirjaa, kannattaa käydä ensin katsomassa leffa. Kirja itsessään on ihastuttava kokemus, jonka leffa tiivistää, latistaa ja asiayhteydet muuttuvat siinä määrin, että leffa oli sinällänsä pienoinen pettymys. Johtuen pitkälti siitä, että seurasin tarkkana yksityiskohtia ja takerruin sitten niihin. Mutta. Itse leffa omana tulkintanaan on mielestäni hyvä, viihdyttävä, visuaalisesti kaunis. Luonnolliset, kalseat värit, käsivaraa muistuttavat kameranheilahdukset ja kauniit maisemakuvat tekevät romanttiselle juonelle hyvää. Erityisesti musiikki on fressiä ja soundtrack toimii mielestäni loistavasti. Tykkään ihan hulluna Paramoresta! Näyttelijät ovat nuoria ja kauniita. Intiaanipoikia ja vampyyreja!
Kirjasta vielä. Tarina on ihana, hetkittäin ihan höpöhenulässynlää, mutta maailmassa tarvitaan jännitystä ja uskoa rakkauden voimaan. Vampyyritarinat ovat ikuisesti kiehtovia. Ja on ihanaa, että nykyään, jolloin maailma tuntuu hetkittäin niin kylmältä ja julmalta paikalta, on olemassa tarinoita, joissa teinit rakastuvat ja istuvat kukkaniityllä tuijottaen toisiaan ja vannoen ikuista rakkauttaan, vaikka se tuntuisi kuinka tuhoontuomitulta.
Kuka kannattaa ajatusta, että Twilightista (ja jatko-osista) tehtäisiin tv-sarja?!!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nojoo, sarjana toimis ehkä paremmin. Niinkuin yleensäkin kirjasarjat.. Luin krijan ja se oli hauska lukea koska olen kauhean huono keskittymään vaikeampaan teksiin. Osittain siksi, että silmissä on vikaa ja osittain siksi että olen liian äkkipikainen ja hermostunut keskittymään moiseen. Leffa tuntui juoksevan eteenpäin kuin pikajuna ja tuntui että koko tarina menee pikakelauksella. Siksi ehkä sarja olis ollu parempi... Visuaalisesti ja musiikillisesti tykkäsin leffasta. Mut yks mikä raivostutti oli Bellan hahmo elokuvassa. Koko ajan sama ilme ja sellasia outojahymähdyksiä ihan kokoajan. Pyritty ehkä luonnolliseen teinin liikehdintään ja ilmeisiin mikä taisi mennä vähän liian yli :P

kauhee avautuminen toisen blogiin! sori! :D