29.1.2009

On my shoulders

On vähän jutut vähissä juuri nyt. Oon ihan hermoraunio ja jännitän vaan sairaalaan menoa. Eilen kävin verikokeissa. Edelliskerralla meinasin pyörtyä: päässä humisi, korvat lukkiutuivat ja äänet kuuluivat kaukaa ja oksetti. Tällä kertaa se SATTUI. Ja sen jälkeen taas oksetti. Kävin myös sydänfilmissä, jossa pienenä sivuhuomautuksena ilmeni että sydämeni lyö hitaasti. Se voi olla normaalia tai sitten ei. Yritän tsempata ja koittaa olla ajattelematta, mutta tosiasiassa on kuitenkin että... en vaan voi. Sitten kun pääsen kunnolla tiettyyn mielentilaan, siirryn tuon tulevan operaation huolehtimisen lisäksi huolehtimaan tulevaisuutta, ja mitä tästä vielä tulee. Sen lisäksi 3kk eron jälkeen olen alkanut käsitellä siihen liittyviä vaikeita juttuja ja varsinkin, kun se pässi yhä edelleen ottaa tasaisin väliajoin yhteyttä.
C'est fini. Mais tu ne comprends pas.
Ja sitten taas en osaa muuta kuin pillittää. Forever cry baby.
No, ehkä se tästä taas päivä paistaa.

Tässä kaiken keskellä olen "löytänyt" uuden bändin, tai ainakin uuden minulle. Ranskalais-suomalaiseksi itseään tituleeraava The Do ja levy A mouthful on sekoitus vähän kaikkea. Laulaja Olivia Boyussou-Merilahti on ihana.

(emmä muista mistä toi kuva on)

2 kommenttia:

Pollyanna kirjoitti...

Hei! Olen lukenut blogiasi pitkään (joka on tosi kiva!) ja nyt en vaan voinut olla kommentoimatta. Tunnen suurta empatiaa sinun piikkikokemuksistasi ja haluaisin helpottaa oloasi, kun joudut mahdollisiin uusiin kokeisiin.

Käy ostamassa apteekista Emla-paikallispuudutetta vaikka 5 g:n paketti, jossa on mukana Tegaderm tarrakelmuja. Lääkäriltä saa tarvittaessa reseptejä 30 g:n tai isompien tuubien ostoon. (Silloin joudut ostamaan Tegadermin erikseen; sitä myydään joissain apteekeissa rullalta metritavarana).

Laita Emla-voidetta reilusti kyynärtaipeeseen suonen kohdalle noin 2 c:m alueelle halkaisijaltaan. Sitten kelmu päälle. Sen pitää antaa vaikuttaa väh. tunnin, mieluiten ehkä ainakin 1,5 h ennen näytettä. Kun tiedät joutuvasi näytteenottoon, ota kelmu ja voide pois iholtasi 10 min ennen pistoa (pyyhi vaikka nenäliinapaperilla).

Kerro näytteenottajalle, että sun tekee pahaa näytteenotto, se helpottaa ja näytteenottaja osaa suhtautua sinuun ymmärtäväisemmin. Pyydä, että näyte otetaan makuuasennossa! Jos sul on kännyssä radio, kuuntele lisäks sitä kuulokkeiden kautta näytteenoton ajan. Älä katsele neulaa tai koko toimenpidettä. Yritä olla mahd. rentona.

Näytteenoton jälkeen jää vielä hetkeksi pötköttämään, että olosi tasoittuu. Varaa mukaasi jotain veren sokeritasoa nostavaa, kuten mehua, vähän suklaata tai vaikka rusinoita ja nauti niitä ennen kuin lähdet hortoilemaan kotiisi.

Kokeilepa näitä konsteja seuraavalla kerralla. Ja jos joudut sairaalaan, pyydä Emla-puudutus ajoissa, koska sen on todellakin vaikutettava miel. reilu tunti! (Koskee myös kämmenselkään laitettavaa tippaneulaa!) Toivottavasti selviytyisit vähemmällä kärsimyksellä ensi kerralla, minulla on ainakin kyseiset konstit tepsineet.

Tsemppiä sulle tosi paljon. Parane sitten taas pian, että pääsen juttujasi lukemaan!

blandad. kirjoitti...

Hei ja kiitos :) tuli tosi täsmällistä tietoa! Jouduin tänään ylläriverikokeeseen ja oli ihana hassu hoitsutäti, joka jutteli kauheasti ja koitti tsempata mua koettelemuksen läpi. Onneks nyt ei sattunut eikä tehnyt muutenkaan pahaa. Kyllä mä yleensä sanon että mulla tekee sit vähän pahaa, mutta toisaalta en halua heittäytyä turhan hankalaksi. Jos sen ottaa nätisti niin ei se nyt kauheesti pitäis sattua. Mutta, kuten mulle kävi keskiviikkona, sitä ei otettu nätisti ja näytteenottaja jätti sen remmin kireelle pitkäks aikaa... joo.
Mutta eiköhän se tästä :D