24.1.2009

Utusävyjä, pitsejä, kimallusta ja etnokoruja

Työhakemuksiin kirjoitan yleensä "Innostun helposti uusista asioista" enkä valehtele siinä kohtaa yhtään. Tykkään niin monista eri asioista ja minulla on vilkas mielikuvitus, että keksin nopeasti uusia juttuja mistä tykätä ja innostua. Kuvien katselu on mielikuvajumppaa. Kokosin muutaman "mielikuvakollaasin" jutuista, jotka miellyttävät juuri nyt:


Mieleen tulee sellaiset vanhat esineet, joissa on pölykerros päällä ja väri näyttää himmeältä vaikka onkin oikeasti kirkas. Lisäksi sellaiset vanhat vaatteet, joista väri on aikaa myöten haalistunut pois.

Vanhojen sävyjen lisäksi kiinnostavat vanhat pitsit (varsinkin sellaiset jo hivenen haurastuneet joihin joskus törmää kirpputorilla), käsinvirkatut esim. kaulukset, nenäliinanreunat jne. Myös 1960-1970-lukuja henkivät käsinvirkatut pitsipuserot, joita pidettiin kesällä, näyttää hyvältä haalistuneen denimin rinnalla.


Pieni paljettiliivi tai vastaavasti raskas, kimaltava metallikudos ("chainmail", haarniskakudos), jota on runsaasti.
Erityisesti afrikkalaiset "heimokorut" (kaulakoru), samaa pyöreää muotoa ja väritystä voisi hyödyntää jollain uudella tavalla vaatteessa (mekon miehusta!).

Ei kommentteja: