24.2.2009

1€+stuff I already have= something new

Tässä muutamia juttuja joita löysin Uffin 1€ päiviltä. Olin asettanut itselleni "ostorajoitteita" ja ihan vain siksi, että aiemmin olen kahminut kaikkea "kreisiä/törkeetä/jännää/värikästä/retrokuosia" jne. jne. jotka sitten useimmiten päätyvät vaatekomeron perukoille ja vinttikomeroon. Nyt siis ostokset rajoittuivat arkipäiväisempiin juttuihin ja "materiaalihankintoihin". Ei näillä nyt ihan viimeisinpien trendien aallonharjalla mennä, but who cares :) Alunperin piti ottaa vain raa'at kuvat näistä, mutta innostuin miettimään miten näitä voisi yhdistellä ihan oikeastikin. En hirveästi tätä asukuvaamista harrasta, en osaa ottaa hyviä kuvia enkä viihdy yhtään kuvissa... mutta sovitusnukke auttaa ees vähän.

Vaalea pitsineule on iiihana. Vaikka se on ihan kaameinta tekokuitua (kun nostin sen pesukoneesta, se oli lähes kuiva...) on se silti jotenkin nätti. Venepääntie ja hitusen ylipitkät hihat, jotka pussittuvat ranneresorista nätisti. Normaalipituinen neule tuntuu aivan liian lyhyeltä, joten alle jotain pidempää. Musta trikoojuttu on 3 vuoden takainen tekele, farkkuliivi tältä vuodelta.

Keltainen neuletakki on tosi simppeli, mutta hauskaa mallia ja hyvää matskua. Uskoisin että sitä tulee pidettyä varsinkin kesällä. Sen voisi yhdistää mustaan paitaan ja hameeseen, en tosin tiedä tuleeko irtorusetista ja isoista muovihelmistä vähän turhan "reipas" yhdistelmä.

Tämä paita on kategoriasta Tirol. Ihastuin noihin hihoihin, kangas on paksua ja kudos on selkeästi erottuva. Välissä on somisteena virkattua, isokuvioista pitsiä. Paita osa on taas ihan puuvillatrikoota. Päälle puettuna nuo hihat pönköttävät todella hauskasti, ne ovat tosi muhkeat. Mulle tuli paidasta mukavat "Ivanafiilikset", joten sen voisi yhdistää vaikka Fasaani-kankaasta ommeltuun hameeseen. Hameen tein joulukuussa. Ja yhdistelmä kuorrutetaan isolla kasalla helmiä.

Myös tämä neuleliivi on Tirolia... ja aivan kamalaa matskua. Mutta se oli jotenkin ihanan mummo, sillä tavalla vähän ihana ja kamala yhtä aikaa. Sen voisi yhdistää modernimpaan neuleeseen ja heittää kaveriksi ghettoblingiä ja leopardihuivin, joko kaulaan tai päähän rusetille. Lopputulos on taas mukavasti hivenen mauton. Huivi on muuten ystävänpäivälahja kaverilta ja myös Uffilta. Ihan huippu.
(Jotkut vaatteista näyttää hieman hassulle nuken päällä ja ihan vain siksi, että olen nukkea isompi -> vaatteet ovat isompia -> väljempiä nukelle. Lisäksi totesin, että sovitusnukke on liian lättätissi, joten laitoin lisää buustausta olkatoppauksilla.)

Lisäksi mukaan lähti farkkua, musta hihaton toppi, takki (joka on muutoprosessin alla) sekä aika pähee mokkaliivi, mutta täytyy kuvata se uudelleen, koska kuvat eivät tuoneet sille oikeutta.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Wow, aika makea tuo "Ivana"paita tosiaan. Mahtavat nuo lampaanlapahihat vai mitkä nuo on! Odottelen kärsimättömästi Ivanan seuraavaa klubi tms. myyntiä, vaikka just n.kuukausi sitten raahasin sieltä kaksi säkillistä kankaita ;)

blandad. kirjoitti...

torstaista lauantaihin 26.-28.2. on uusin klubimyynti campuksella!

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja löytöjä! Harmi, että täällä päin ei ole mitään uffin euron päiviä uffista puhumattakaan:)Muutenkin tuntuu, että vakiokirpparini ovat tavaran suhteen huonontuneet.

blandad. kirjoitti...

Uffit tulivat tutuksi jo silloin, kun asustelin Tampereen seudulla. En kyllä muista vietettiinkö halpispäiviä silloin, en ainakaan itse eksynyt niille. Silloin kun asuin Rovaniemellä, oli luksusta päästä edes katselemaan ja ihastelemaan muiden kaupunkien Uffeja. Sittemmin sinnekin tuli Kontti, hyvin samantyyppinen kauppa :) Euron päiviin olen tutustunut vasta Helsingissä asuessani, ja aluksi tuli tehtyä hirveitä ylilyöntejä, huumaantuneena retromummomekoista! Kirppistarjonta tuntuu olevan kausittaista, joskus tekee yhtä mittaa hyviä löytöjä, joskus on hiljaista pitkänkin aikaa. Helsingissä on tarjontaa, mutta mielestäni parhaat kirbet ovat aivan muualla, erityisesti maaseudulla.