10.2.2009

Beverly Hills, 90210

1990-luvun alun ehdoton suosikkisarjani oli vanha kunnon Bevari eli BH 90210. Imdb:n mukaan sarja alkoi pyöriä Suomessa 5.9.1991, eli olin jo ehtinyt täyttää 10 vuotta. Brendan, Brandonin, Kellyn, Donnan, Dylanin ja Steven elämä oli niin mahtavaa ja ihailtavaa, että leikimme sitä koulussa välitunneilla. Minä sain esittää Brendan ja Brandonin äitiä, Cindyä. How lame was that...

Torstaina 12.2. klo 20 alkaa Nelosella "90210" jota luonnehditaan telkku.comissa näin:
Upouusi, entistä vauhdikkaampi ja tyylikkäämpi versio 90-luvun suosikkisarjasta. Nuorten lukiolaisten tunteet kuohahtelevat Kalifornian auringon alla, ja mukana ovat entistä vahvemmin myös heidän perheenjäsenensä. Wilsonin perhe muuttaa Kansasista Beverly Hillsiin voidakseen olla lähellä turhankin vauhdikasta Tabitha-isoäitiä. Sisarukset Annie ja Dixon Wilson menevät superrikkaiden nuorten kansoittamaan kouluun, ja heidän isänsä Harry ryhtyy saman koulun rehtoriksi.

Epäilen vahvasti, että uusi "ysi-nolla-kaks-yks-nolla" aiheuttaa samanlaista tunnekuohua kun edeltäjänsä aikanaan. Vuonna 1991 Suomi oli lamassa ja muutenkin aikas paljon ankeampi paikka. Hohdokas teinisarja oli jotain aivan käsittämätöntä. Muistan yhä ensimmäisten tuotantokausien mieleenpainuvimpia kohtauksia... oijjoi. Ne olis kyllä melkeinpä pakko saada DVD:llä.

Katselin muistin virkistykseksi pilottijaksoa, jossa siis Walshin perhe muuttaa Minnesotan kylmyydestä ja lätkäjunttimeiningistä Kalifornian lämpöön, Los Angelesiin ja Beverly Hills-alueelle. Ekana päivänä koulussa Brenda tutustuu Kellyyn ja se on sitten menoa se. Brandonista ja Stevestä tulee frendit ja jouhevasti myös muut hahmot nivoutuvat pikku hiljaa tarinaan.


West Beverly High on todella magee lukio, jossa käy mm. julkkisten lapsia. Jengillä on hienoja autoja ja kaikki pukeutuvat muodikkaalla tavalla. Wohou, check this out:


Brendan kapeat, punaiset housut voisi olla ihan tätäkin päivää. Olallaan hänellä on tikattu pyöreä pikkulaukku. Donnan liivi on myös ihan ajankohtainen, mutta lyhyt kukikas hame, jonka alta vilkkaavat pinkit pyöräilyshortsit+keltsut nilkkasukat... aijjai. And what about Kelly: tätä asukokonaisuutta ei voi luonnehtia muuten kuin "hyvännäköstä". NOT! :D Tässä kohtauksessa Brenda ihastelee Kellyn väärentämiä henkkareitaan ja tyttösillä onkin tarkoitus suunnata klubeille feikkihenkkikset ojossa. Mutta miten sitten käykään...

Pilottijaksossa Brandonilla on jo sutinaa rikkaan mimmin kanssa. He tapaavat bileissä ja koulussa Brandon bongaa tytön syömästä suihkulähteen kupeelta. Rikas-mutta-ah-niin-yksinäinen tyttö syö puikoilla muovirasiasta sushia (olen takuulla lapsena miettinyt, että mitä ihmettä...) kun takatukkakomistus Brandon tyytyy nappaamaan paperipussistaan peanutbutter-sandwichin. Tässä kohtauksessa hän, vitsikkäästi, koittaa saada tyttöä vaihtamaan eväitä kanssaan. Tyttö on muuten ihan hyvissä seteissä, tunika, paksut sukkikset (ehkä leggarit) ja maiharit.
Olin aivan käsittämättömän ihastunut Brandoniin (Jason Priestley). Mulla oli jopa jossain vaiheessa naamakuvalla varustettu t-paita, jonka sain tilata jostain postimyyntijutusta joululahjaksi... harmi vain, että se kuva hilseili jo ekassa pesussa...
Noh, kun nykyään teinisarjat tuntuvat olevan täynnä merkkituotteita ja yhtäkestoista product placementia, niin hassua kyllä, ekassa Bevari jaksossa näki paljon juttuja, jotka ovat taas ajankohtaisia. Asusteita tosin käytettiin vähemmän ja kokonaisuus piti tarkoituksen mukaisesti olla vähän homssuinen, kun nykypäivänä kaikki ovat enemmän ja vähemmän tarkoituksellisen siloiteltuja. Ja toki yhdistelmät poikkeavat.
Oli se Bevari vaan niin hyvä sarja. Mutta 90210 pitää tsekata ihan vain senkin takia, että Brenda (Shannen Doherty) ja Kelly (Jennie Garth) vilahtavat nyt uusissa rooleissa työtehtävissä koulun käytävillä!

Ei kommentteja: