11.3.2009

More those pretty dresses for me

Lauantaina käytin pitkästä aikaa kandimekkoani, joka on siis olkaimeton, sydänkaula-aukollinen puolikellohelmainen musta mekko (linkitettynä siis kuva, josta vasemmanpuoleinen mekko... ja kuvanlaadun juhlaa taas jälleen kerran). Kuitenkin mekkoon pukeutuneena fiilis oli aivan mahtava: "Miksen pukeudu näin useammin?" Vaikka pidänkin lähes kaikesta, en tunnusta mitään erityistä tyyliä ja koen, että minulla on täysi vapaus pukeutua juuri niinkuin huvittaa, toivoisin, että omistaisin enemmän ihanampia mekkoja!
Retro- ja vintagefiilistelijänä haluaisin niin ikään 1920-luvun tyylisiä bilemekkoja ja fiftarihenkisiä cocktail- ja kellohelmamekkoja. Ihania hörselöitä, kerroksia, työstettyjä yksityiskohtia... glamouria, naisellisuutta, pinup-tyyliä... paljetteja, lameeta, helmiä, rusetteja. Arkena voisin röntöstää menemään post-/neogrungerytkyissäni ja bileisiin (tai ehkä ihan muutenkin vain) voisin sitten vetää päälle jotain mahtavaa. Kadehdin kaikkia niitä, jotka jo tekevät näin.Aitoihin fiftarimekkoihin tarvittaisiin jotain, mitä minulla ei ole - kapea vyötärö. Mutta onneksi osaan tehdä itse. Googlailin ihanuuksia:

Aitoja fiftarimekkoja, joissa on todella hienoja, kauniisti työstettyjä yläosia:

Toisaalta yläosan voisi pitää simppelinä ja kohdistaa mielenkiinnon isoon helmaan. Marokkofanittajana voisin sanoa, että tuo kuvioitu helma on jotain aivan käsittämätöntä ja täydellistä! Olen myös aina haaveillut "puudelihameesta", se olisi niin kovin kitsch! Toisaalta helman runsauden voisi toteuttaa myös kauniilla röyhelökerroksilla.


Mielenkiintoisia mekkomalleja, ei kovin vaikeita toteuttaa...

Nyt pitäisi siis saada jotain tämäntyyppistä... vaihtoehtoja on niin monia, että on vaikeaa päättää mistä lähtisi liikkeelle!

kuvat google

2 kommenttia:

W kirjoitti...

Aivan mahtavia mekkoja, lemppari toi missä on kupoleita hameessa!

blandad. kirjoitti...

No se on nimenomaan se Marokko-hame! Moskeijoiden kupolit, palmupuita... niiiiin hieno!