1.4.2009

Pinkkiä psykedeliaa kotiin

Mietin taannoin, miten käyttäisin H&M Home:sta tilatun Liselotte Watkinsin suunnitteleman kuosikankaan. Kyselin mielipidettä äidiltäni, kun hän vieraili täällä ja äiti tosiaan ehdotti jos ripustaisin sen ihan vain verhoksi alkoviin. Heitin kankaan alkovissa olevan verhotangon päälle ja pidin ideasta. Ajattelin, että on mukavaa saada kotiin pinkkiä väriä ja ajattelin että voisi olla myös mukavaa vähän uudistaa tekstiilejä kevään kunniaksi.

Minulla ei ole ollut kunnollista sängynpeittoa, joten hankin valmiiksi topattua ja tikattua kangasta ja ompelin täsmäkokoisin peiton. Sänkyni on 120cm leveä ja aivan kiinni alkovin kolossaan, joten ylimääräisiä reunuksia ei nyt tarvita. Käänsin reunat muotokaitaleella ja tikkasin. Lopputulos on tosi hyvä ja tämä tuli niin paljon halvemmaksi, kuin kaupasta ostettu valmispeitto!

Lisäksi innostuin väsäämään uusia tyynyjä. Kaksi isompaa ovat siis ikivanhoja, joista periaatteessa haluaisin eroon, mutta sitten kuitenkin pidän niiden koristeista. Tein ne muistaakseni 2006 vuodenvaihteessa. Punainen "helmipallo"tyyny on Borås collectionin Glimminge -kangasta: ostin pienen palan vuosia sitten. Pikseliruusukangaspala löytyi kirbeltä vähän aikaa sitten. Mummolahenkinen ruusutyyny on löytö Fidalta, sellainen ihana kanavatyösta tehty. Tilkkutyynyn tein kahden kankaan jämäpaloista. Pidän siitä, vaikka kaverini kommentti olikin "aivan hirvee".

" KUN ASUU YKSIN, KOTI ON VAIN SINUA VARTEN."
(lainaus Matthew Williamsonin haastattelusta, joka oli suomen Ellessä)

1 kommentti:

Sari Kotokunnaalta kirjoitti...

Ai että tää on ihana sisustusratkaisu. Kaikki on tosi kaunista erilaisia tyynyjä myöten. :)