30.4.2009

Ruusumekko

Eilisen ompelupäivän isoin tuotos on tämä ruusukankainen mekko.Kuva ei ehkä kerro niin hyvin, mutta mekko on siis hihaton, siinä on niskan taakse solmittavat olkainnauhat, kellohelma ja takana musta vetoketju. Yläosan yläreunassa (termit hallussa :D!) on käänne.

Tässä kuvassa näkyy kankaan todellinen väritys.

Yläosan vuoritin samalla kankaalla, mekon alle puetaan tarvittaessa erillinen alushame. En ole niin suuri "pöyhkeiden helmojen ystävä", tyllialushame löytyy, mutta vierastan sen käyttöä. Ainoa pieni miinus mekossa on helman koostuminen neljästä kappaleesta: normaalisti haluaisin toteuttaa kellohelmat yhtenäisenä tai vain yhdellä saumalla, joka tulee taakse. Nyt kuitenkin halusin käyttää kankaan kuviointia juuri tuossa suunnassa ja kangasta oli siinä suhteessa hieman liian vähän. Harkitsin puolikellohelmaa, mutta täyskello on aina ihanampi. Hassua, miten pötköltä tuo yläosa näyttää kuvassa, mutta istuu kuitenkin päällä kauniisti.


Ajattelin käyttää mekon kanssa näitä aitoja vintagehansikkaita, jotka olen hankkinut joskus joltain kirpputorilta. Täytyy myöntää, minulla on ehkä pieni hansikasfetissi... omistan parit pitsiset, nämä ja yhdet toiset vaaleat - ja haluaisin omistaa lisää. Hansikkaita käyttäessä tulee ihanan "ladylike" fiilis.

Ei kommentteja: