20.5.2009

Hurja heppa

Pukeutumiskulttuuri ja sen tarkkaileminen ja tutkiminen ovat jänniä ja mielenkiintoisia juttuja. Miesten pukeutumisen tutkimus on oikeastaan paljon jännittävämpää kuin naisten, koska se näyttäisi olevan vielä enemmän sidoksissa aikaan ja vallitseviin ihanteisiin, sekä on lisäksi paljon rajatumpaa - jopa ihan vain fysiologisista syistä. Yleisesti pukeutuminen näyttäisi olevan tietyssä määrin myös täysin sattumanvaraista ja globaalia, en tiedä johtuisiko sitten siitä, että pohjimmiltaan ihmiset ovat samanlaisia, vaikka kulttuurit muokkaavat meitä eri suuntiin?
Bongasin puistossa ihan huisin jutun (joo, NÄIN jännää mun elämä on nykyään): nuorimies, jolla oli hauska, punainen heppa-aiheinen reppu. Mielestäni tämä oli niin hauska yksityiskohta, jotenkin niin hyvä läppä ja täysin tuntemattomasta ihmisestä välittyi positiivinen fiilis. Reppu itsessään näytti 1990-luvulta repäistyltä, ala-asteelaisen pikkutytön repulta, mutta nuoren, kuitenkin ihan perinteisen maskuliiniselta näyttävän miehen yllä se sai aivan uusia ulottuvuuksia: miksi hän on valinnut juuri kyseisen repun? Onko se vain sattumaa vai jokin statement?
Asoksella törmäsin sitten tähän kyseiseen heppa-aiheiseen paitaan:


Naisille näitä "ysärifiilistely"-paitoja on tarjottu jo vuoden päivät, mutta entäs miehille? Onko heppa-aihe jokin kytevä trendi vai täyttä sattumaa? Miksi miellän laukkaavat hevoset jotenkin feminiiniseksi aiheeksi - mutta toisaalta ne eivät miehen päällä näytä ollenkaan feminiinisiltä, vaan pikemminkin saan kuvan itsevarmasta ihmisestä, jolla on huumoria? En tiedä, mutta jos tapaisin jonkun tuntemattoman nuoren miehen pukeutuneena heppapaitaan, alkaisi suupielissäni nykiä mukavasti ja uskoisin että paidasta välittyisi samaa mukavan positiivista fiilistä, kuin punaisesta hepparepusta. Ja käyttäisikö heppareppupoika myös heppapaitaa?

En myöskään voi täysin välttyä kuulemassa päässäni Ultra Bra:n Heppa-laulua, joka sopii tähän juttuun enemmän kuin hyvin:

"Heppa täydessä ravissa on kaikkein raainta voimaa,vain urhein meistä kaikista voi ratsastaa hurjaa heppaa, jos housuihin hiipii pelko, niin kaihda silloin satulaa, Vain uljain meistä kaikista voi uhmata hurjaa heppaa..."

Ei kommentteja: