30.6.2009

Rusettiongelmia

Koin eilen totaalisen "vihaan kaikkia rättejä ja kankaita" -kohtauksen. Ehkä osasyynä oli kuuma asunto, jossa pienikin tekeminen aiheutti valtavan hikiaallon, vaikka olin alusvaatteissa. Vaatehuoneeni/vaatekomeroni on jo pitkään ollut kuin pommituksen uhrina, jossa suuret riepumassat vellovat. Ei siis ole tarpeeksi säilytystilaa, enkä ole tarpeeksi organisoitunut, jotta pystyisin pitämään yllä järjestystä pienessä tilassa. Asiaan helpottaisi, jos olisi lisää hyllyjä/koreja/lokeroita, jotta voisin osoittaa kaikille omat paikkansa, mutta ei niin ei. Teki mieli iskeä kaikki rätit jätesäkkiin ja roskalavalle. Tuollaisina hetkinä tuntuu helpottavalta ajatukselta, että pääsisi eroon kaikesta. Olisi tilaa hengittää.
Toisaalta olisin sitten alasti.
Rätit jäivät kuumuutta hohkaavaan asuntoon leväälleen ja minä lähdin purkamaan kiukkuani Eurokankaaseen. Kiukkua nimittäin aiheutti myös fakta, ettei minulla ole tarpeeksi kivoja kankaita. Hakusessa olivat polka dot- ja gingham-kankaat, eli suomeksi pilkku/pallokankaat ja ruutukankaat. Saavuin paikalle vaan niin myöhään, että oli 10 min. tehokasta peliaikaa ja käytin sen tutkimalla palalaareja. Mukaan lähti pari palaa ihanaa puuvillabatistia. Edullisesti, tottakai :)
Alkupuheitten jälkeen pääsemme melkein asiaan: nimittäin toinen kankaista on aivan käsittämätön värioksennus ja juuri siksi niin ihana. Nyt mietinkin vain millaisen mekon siitä tekisi. Niin, taas mekon, ei puututa tähän asiaan enää sen kummempaa. Löysin Asokselta tällaisen mallin, jonka rusetti-idean voisin ottaa ja kopioida (ja let's face it, Asos on kopioinut sen kuitenkin jostain muualta):


Rusettiasia, jonka voi laittaa olkaimeksi ja kiepauttaa rinnan alle. Luulisin tuon onnistuvan kankaastani hyvin... nyt mietinkin vain, että onnistuisiko tuo, jos tekisin kakksi olkainta? Vai onko se vähän too much..? Ehkä jos kangaslipareita ei solmisi rusetille, vaan esim. solmuille? Tässä piilee se asian ydin ja ongelma, että pidän ruseteista, mutta tietyissä kohdin... esim. alakuvan rusetti tekee mekosta jotenkin halvemman oloisen? Yläkuvassa rusetti näyttää jotenki huolettomammalta, mutta alakuvassa taas "joo tässä mekossa olis tää RUSETTI". En tiedä, asukokonaisuus näyttää vain omaan silmääni sellaiselta, jolla lähdetään bilettämään Onnelaan ja minä en ole sinne menossa.
Pitänee kokeilla mihin suuntaan homma taipuu. Mekossa on myös aika nätti helma.
Vai pitäiskö sittenkin tehdä oikein hihat?

Ei kommentteja: