6.6.2009

Some art and lots of second hand stuff for one day

Tehopäivä! Aamulla Valtteriin kirbelle, sitten kotiin, josta kuvataideakatemian galleriaan, sieltä Gloriaan, sieltä Roban Uffille ja sieltä Annakadun kivaan kahvilaan - ja ei ihme että taas väsyttää päivän päätteksi :) Valtterista löytyi tälläkertaa vain pari lehteä ja pari vetoketjua, kustannus kaikelle yhteensä 1,20€. Kuvataideakatemian galleriassa Kasarmikadulla oli lopputyönäyttely, jossa piipahdin tänään jo toistamiseen: siellä oli mm. jännä teos, jossa mustaksi verhoillun huoneen katosta roikkui hiustenkuivaimia, jotka jonkinmoisen hurahtivat päälle, kun niiden ohi käveli. Vau. Tekijä Pasi Rauhala ja teoksen nimi Puhallus. Ja lisäksi siellä oli myös mm. Sami Havian hienoja maalauksia.

Sitten Gloriaan ja Ofelia second hand market. Olin kuullut tapahtumasta hyvää, joten piti käydä tsekkaamassa mistä on kyse: myynnissä siis ehtaa vintagea ja eri tekijöiden omia tuotoksia, lähinnä genreissä burleski, gootti, lolita, rock ’n’ roll, vintage, retro ja pin up. Paljon kauniita vanhoja vaatteita, kenkiä, koruja, laukkuja, paljon itsetehtyjä hiuskoristeita, pantoja, koruja, vaatteita... monessa pöydässä oli pitkälti samoja juttuja eri toteutuksin, mutta käsityön laatu oli yllättävän hyvää ja monissa tuotteissa oli ideaa. Tämän enempää en nyt taida design-tuotepoliisiksi ryhtyä :) Itse en ostanut mitään, mutta kuten kuvista näkyy, väkeä oli paljon ja kauppa kävi. Fiilis oli kaikinpuolin hyvä ja tapahtuma tosi jees!Parasta kuitenkin näissä tapahtumissa on ihmisten ja pukeutumistyylien tarkkailu, tuli bongailtua ihania yhdistelmiä, hyvää tyyliä, kauniita kampauksia, hienoja tatuointeja, pari tosi tyylikästä iäkkäämpää daamia, korsetein kiristeltyjä huikean kapeita vyötäröitä - ja niin paljon polka dot-mekkoja ja kellohameita, että nyt viimeistään pitää sellainen saada!
Ofeliasta piti poiketa vielä Iso-Roban Uffille, josta ei sieltäkään tullut ostettua mitään :D mutta ihasteltua tuli taas kaikenmoista (kaikkea raidallista, sitä polka dotia, eläinkuoseja ja Escadan superhienoa jakkua). Sieltä vielä kahville Annakadulle: paikan nimi on Enjoy it ja se on melkeinpä Bulevardin kulmassa. Hyvää ja edullista kahvia ja pullaa, kiva sisustus ja hyvä lehtivalikoima, suosittelen.

Ei kommentteja: