14.9.2009

Every girl should have one pink dress

Mekkourakka alkaa olla ohi, viimeinen uunista ulos. Kylläpä väsyttää.
Digitaalista kuvamateriaalia en ottanut, koska mekon omistaja tuli noutamaan tuotosta ja siinä tohinassa unohtuivat kuvaamiset. Itselleni saan varmasti kuvamatskua myöhemmin, joten sinällään en panikoi. Mutta täällä ilahdutan nyt vain suttupiirroksen verran.

Tällä kertaa materiaaleina oli sifonki, satiini ja tylli. Satiinissa oli sen verran voimakas kiilto, että sitä himmennettiin astetta tummemmalla sifongilla. Mekon yläosan "päällystin" kokonaan, helmassa sifonki on päällikerroksena, vapaasti hulmuten. Kiiltoa oli kuitenkin tarkoitus tuoda vähän esiin, joten sifonkikerroksen helmaa nostettiin lantiolle vapaina poimutuksina. Yläosassa on saumoissa tukena rigileneä, muovista "tukiluuta". Helmaa kaavotin alunperin puolikelloksi, mutta lisäsin leikkausvaiheessa vähän extraa... helman alta pilkistää tylli: helman vuoriosa on osittain tylliä ja rimpsukerroksia on kolme, jotka nostavat muuten aika liukasta ja laskeutuvaa helmaa.


Malliltaan mekko on ihan tosi perus, mutta saajan toiveiden mukainen. Lopputulokseen olin myös minä ihan tyytyväinen, olosuhteet huomioon ottaen jäljestä tuli siisti. Ja jos ei muuta, niin väri on ihana, syvä pinkki. Nam.

Paras kommentti mekon omistajalta: "Mä oon niin tyttö!"

Edit: Kommentti tuli siis silloin, kun soviteltiin valmista mekkoa päälle ja omistaja katsoi itseään peilistä... näköjään taas ajatus ei ole juossut bloggaajalla...

3 kommenttia:

nooruska kirjoitti...

Toi mekkonen näyttää upealta! Ihanaa kun joku osaa itse tehdä ;-). Uteliaana vielä kyselen, että tilaavatko tuttusi sinula näitä ihan mittatilaustyönä? Mahtavaa saada itselle tehtyjä vaatteita.

blandad. kirjoitti...

Joo, mittatilauksena tehdään, näin saa istuvan, toiveiden mukaisen mekon :)Vaatii muutaman sovituskerran, varsinkin kun en omaa varsinaista ompelijan ammattitaitoa, mutta koko ajan oppii lisää.

Kirsi kirjoitti...

Mä ymmärsin ton kommentn kyllä ilman selvennystäkin :D Ihana <3