10.9.2009

Habitare 09

Pääsin eilen vierailemaan Habitaressa, kun kaverini kautta vapautui ilmainen lippu. Oli kiva huomata, että Habitare-messut ovat vielä ihan suhteellisen elinvoimaiset lamasta huolimatta, kun tuntuu että esim. muotimessut kutistuvat vuosi vuodelta ihan olemattomiin. Oli myös kiva pörrätä paikalla ammattilaispäivänä, ei ollut ainakaan tungosta ja messuesittelijät olivat innokkaita esittelemään juttujaan ainakin minulle ja kaverilleni. Tuli sellainen vakavastiotettava olo.

Innostuimme kaverini kanssa valtavasti Deko-lehden osastolla (?) olleesta retrohenkisestä asuntovaunusta. Se oli niin pikkuinen ja söpö!Pinkkisävyisestä tapetista innostuin myös...

... ja muutamia mielenkiintoisen näköisiä osastoja...

Muistaakseni Skannon osastolla olleessa sohvassa on hauska kuviointi ja muoto, mutta totta puhuen se ei ollut erityisen hyvä istua. Design on vuodelta 1968. Hienoisesti epämukavuudesta huolimatta voisin kyllä ihan mielelläni ottaa tämän :)


Habitaressa oli siis mukava käydä, kierrellä ja katsella, aina sitä jotain uutta näkee ja saa uusia ideoita. Erityisen inspaavaa olisi, jos omaisin akuutin sisustustarpeen, esim. asunnon tai mökin tai jotain vastaavaa. Olimme kaverini kanssa samaa mieltä siitä, että messut herättelevät tarpeita, joiden olemassaolosta ei ole ollut välttämättä mitään tietoakaan: sitä alkaa haluamaan isoa kaupunkiasuntoa, maalaiskotia, kesämökkiä, asuntovaunua... yhä uusia tiloja, joista voisi sisustaa itselleen oman pesän. Alkaa tehdä mieli puulattioita, isoa keittiötä, erilaisia sohvia, sadesuihkuja...

4 kommenttia:

nooruska kirjoitti...

Niin ihania kuvia, oisinpa ollut tuolla! Tuo vaunu vaikuttaa tosi symppikseltä ja seinäkellon tahtoisin itselleni ;-).

Sisustaminen on niin siistiä, siitä nauttiii ehkä jopa enemmän kuin kauniista vaatteista ehkä.

Ja muuten tuo kahvipurkkikampanja, kiitos tiedosta. Purkki on ihana, pitääkin metsästää ;-).

aba kirjoitti...

noi kaikki petivaatteet oli kivoja. pääsispä vaan _kunnolla sisustamaan!

blandad. kirjoitti...

Nooruska: Vaunu oli symppis ja juurikin ehkä se tietynlainen karuus vaikutti eniten. Seinäkello oli ihana, kuva ei tee oikeutta, so pretty!!!
Sisustaminen on parasta, ainakin oman kodin :) ja purkkikampanjasta sen verran, että ainakin viime vuonna lyösin Hakaniemen Sokokselta Klaus H. suunnitteleman purkin, ehkä siellä on tänäkin vuonna Sanna Annukkaa?

aba: Näin o! Ilman sellaisia tyhmiä rajoitteita kuin raha ja tilanpuute!

Nylon kirjoitti...

Ihana tuo asuntovaunu! Voi kun itsellä olisi enemmän rahaa niin voisi sisustaa omaa kämppää.