24.9.2009

Hamsteri kyläilee kirpuilla

Maanantaina vietin siis kirppispäivää, joka käsitti kolmen kirppiksen tarjontaan tutustumista. "Maakuntakirppistely" on vaan niin parasta, joskus voi tehdä hienoja löytöjä totaalisen halvalla. Toisaalta pelkkä paikka vaikuttaa kovin: kävin Tampereella kahdella eri kirpputorilla, josta Radiokirppis oli tylsempi ja kalliimpi, varmaankin juuri keskeisen sijaintinsa vuoksi. Sinne kirppistelijät löytävät helposti ja parhaat tavarat viedään käsistä jo viikonloppuna. Toinen kirppis on taas vähän kauempana keskustasta, teollisuusalueella ja se on selvästi vielä "Bubbling under". Radiokirppiksesta täytyy muuten sanoa, että paikassa oli ahdasta, liikaa ihmisiä ja tylyä palvelua kassalla... ei nyt sinänsä mitään uutta, mutta silti ikävä juttu. Toisaalla oli taas enemmän tilaa ja ystävällistä kassapalvelua. Harmillista, että näin on, kun periaatteessa tykkään Radiokirppiksestä ja olen tehnyt sieltäkin hienoja löytöjä vuosien varrella, mutta silti aina sama tympeä meininki.

Nyt siis lisää löytöjä, sekaisin vähän sieltä sun täältä.


Finel kahvipannun kuvionti on nimeltään "Kehrä" ja sen suunnitteli Esteri Tomula. Ostin tämän ihan käyttöpannuksi ja saimme äidin kanssa puhdistettua sen lähes uuden veroiseksi :) Hintaa tällä oli 9€.
Ryppyisiä paitoja... pilkkuja ja pantteria. Molempia paitoja täytyy hieman fiksailla käyttöä ajatellen, enkä tiedä miksi olen niin kovin innostunut hamstraamaan paitapuseroita, kun en niitä edes juuri käytä?? Ehkä haluaisin alkaa käyttämään? Hintaa oli jotain 2-3€/kpl, en enää jaksa muistaa.

Tässä pikkulaukussa oli hauskaa se, että se on alunperin kaiketi matkamuisto Eiffel-tornista. Etumerkissä on kohopainettuna tornin kuva ja teksti La tour Eiffel Paris. Laukku on selkeästi hyvää tekoa, osittain oikeaa nahkaa ja pidän kierolla tavalla sen hienoisesta Vuitton-henkisyydestä. Tässä matkamuistotuotteistamista parhaimmillaan!

Vuorissa on on tornilogokuviointi ja "kultainen" metallilaatta. Hinta 1€.


Ja pikkulaukkujahan pitää aina hamstrata... perustan vielä joskus kaupan, jossa myyn second hand pikkulaukkuja. Vasemmanpuoleinen on mustaa lakeria, oikeanpuoleinen tummanruskeaa mokkaa. 1€/kpl.

Korviksia vähän lisää myös... oikeastaan nämä eivät ole kirpputorilta, vaan halpakaupasta ihan uusia jostain 1990-luvun taitteesta. Mustavalkoiset ostin kaveriani ajatellen, keltamustat jäävät omaan käyttöön.

Karttahenkiset nappikorvikset olivat hauskat, varsinkin kun karttaa on "vähän fiksattu" :D Nämäkin halpiskaupasta eurolla ja ostin kaveriani ajattelen... en tiedä, haluan ehkä samanlaiset itsellenikin :D

Olisiko tämä esim. jokin sinappipurkki? Tämän tyyppisiä näkyy jonkun verran kirpputoreilla, tällä oli hintaa vain 0,60€. Onhan se soma.

Lehtiä pitää ostaa myös, Olivia ja Elleä tältä vuodelta 0,50€/kpl, viime vuoden Marie Claire myös 0,50€. Samettipintainen osuuspankin logolla varustettu blankko kirja myytiin yllättäen tamperelaisella kirpputorilla nimikkeellä viaraskirja :Dt -50% jälkeen hintaa jäi enää 0,90€ ja siitä saa hyvän luonnos/leikekirjan. Ranskankielinen romaani lähti mukaan 0,50€ hintaan ja ikuisuusprojektini "nyt mä kyllä alan parantaa mun ranskankielen taitoja" puitteissa.

Iso pino vaatekankaita yhteensä 2€, osan lahjoitin äidille. Vetoketjuja myös vino pino, kaikki yhteensä ehkä jotain 3,50€, joka ei ole todellakaan paljon, kun ajattelee paljonko esim. metalliketjut maksavat uutena.

Maanantaisen kirppissession jälkeen oli pieni ostomorkkis, vaikka tavaraa olikin paljon verrattuna yhteishintaan... mutta toisaalta noudatan kirppistelyssä periaatetta "osta nyt, niin ei jälkeenpäin kaduta". Mikäli itselläni ei jollekin tavaralle löydy käyttöä, voi niitä antaa eteenpäin tai myydä edelleen.
Joo joo, seli seli.

5 kommenttia:

nooruska kirjoitti...

Vau mitä kirppislöytöjä, noi karttakorvikset on ihan parhaat!

Pitäis päästä vähän kirppistelemään ympäri Suomea, Helsingissä tuntuu usein tavarat tosi kalliilta ja huonolaatuisilta. Lahti on kuulemma hyvä kirppismesta ;-).

Ihania nuo muotikuvat!

Norppis kirjoitti...

Loistavia löytöjä! Mie olen ihan rakastunu noihin kartta korvakoruihin! Mulle kans!

blandad. kirjoitti...

Karttakorvisten suosio on taattu! Voin käydä ens kerralla visiteeratessani porukoilla samaisessa kaupassa katsomassa, josko noita vielä löytyis ja ilmoitella sitten täällä jos kiinnostusta vielä riittää. Siellä oli muuten muitakin aikas messeviä korviksia tarjolla, melkein pitäis käydä tyhjentään niiden varasto ja alkaa tehdä bisnestä.

sarakissa kirjoitti...

Tuo mokkalaukku on ihan jumalainen, jos joskus kyllästyt siihen niin täällä on potentiaalinen ostaja! :)

blandad. kirjoitti...

Ok, pidän mielessä :)