2.9.2009

Silkkimekko

Olen unohtanut postailla näitä kuvia pari viikkoa sitten valmistuneesta silkkimekosta.
Kuvien kanssa tuli kiire ja laatu on taas mitä on, mutta toivottavasti edes jonkinlaisen käsityksen antavat... Materiaalina on dupion-silkki, tässä tapauksessa tuollainen vaikeasti määriteltävissä oleva sävy, jolle kuva ei tee oikeutta. Kaiken lisäksi se on vielä II-laatua, mikä toisaalta teki siitä vielä kauniimman ja helpomman työstää, koska pinta oli sileä ja paperimainen. Normaalisti, toki laadusta riippuen, dupionin pinta on hieman "rosoisempi" vaihtelevien kudelankojen paksuuden vuoksi.


Mallista sen verran, että helma on täyskello ja pituus hieman polven yläpuolelle. Pääntie on avara ja miehustan kappaleet menevät hieman päällekkäin keskeltä edestä. Rinnan muoto tuli tällä kertaa pehmeistä laskoksista, jotka alkavat vyötärösaumasta, joka tosin jää piiloon "vyön" alle. Matsku on tavallaan vähän kankeaa, joten helma jää hieman "pönkälle". Takaa ei ole ollenkaan kuvia, mutta selässä vetoketju ja yläosassa muotosaumat, ei sen kummempaa. Vyössä on litteitä laskoksia ja se kiinnittyy takasaumaan.


Näyttääpäs kamalalta kuvissa, mutta tästä tuli nätti ja hyvinonnistunut yksilö, joka oli kerännyt joitain kehujakin jo :) Jälkeenpäin ajatellen malli on ehkä turhankin vintage, mutta toisaalta mekon omistajan toiveiden mukainen, se ehkä tärkeintä.

Ei kommentteja: