23.9.2009

You just can't love enough the swinging sixties fashions

Mainitsinkin jo, että löysin kirpputorilta pari muotilehteä 1960-luvulta ja lupailin, että voisin laittaa tänne muutamia kuvia. Jee, nyt mulla on uusi skanneri ja sen iloista päästään nauttimaan heti! Vanhoissa lehdissä on ihan omanlaisensa fiilis ja muotikuvat jotenkin niin ihania - varsinkin kun värikuvia on vain osa.

Sorjat pukimet lehti on vuodelta 1965, neljäs numero viidestä. Suuri osa lehden sisällöstä koostuu neule- ja ompeluohjeista, joukossa myös ajan muotia ja trendejä.


Takakannen ihana mainos!
1965 André Courrèges oli todella kuuma nimi ja lehdessä annetaan virkkausohjeita Courrèges-henkisiin mekkoihin. Minimuoti näkyy myös lehden muissa jutuissa. Muuten nuo punaiset kengät on tosi hauskat!

Ihana kuosi ja ihanat mekkomallit!

Muotijuttuja! Punainen käsilaukku on IHANA, myös puuhelmisomisteinen koru ja YSL-huivi näyttävät mahtavilta. Yksi syksyn muotiväreistä oli punainen.
1966 vuodesta lähtien Sorjat pukimet jatkoi nimellä Muotisorja. Löytämäni lehti on vuodelta 1969, viides numero kuudesta. Tässä lehdessä on jo enemmän itse muotia, mutta ohjeita on myös aika paljon. Aikakauden henki näkyy vahvasti ja Muotisorja pyrki selkästi olemaan edelläkävijä.

Hippihenkisiä sormuksia sai tilata lehden kautta! Ihania ja tälläkin hetkellä taas tosi ajankohtaista.

Keltainen neulemekko kuviosukkisten ja mustien kenkien kenkien kanssa toimii aina, isot pelikortit hauskaa kuvausrekvisiittaa.

Ihana pitsineulemekko ja täydelliset asusteet! Ja mikä ilme tuolla mallilla :D

Yksi lempiaiheista eli unisex-pukeutuminen on saanut suuren huomion lehdessä. Oikein harmittaa että lehti löytyi vasta nyt, koska tässä olisi ollut mahtavaa gradumatskua! Kuvan asut ovat kuvatekstin mukaan Friitalan nahkaa (mokkaa?), väriltään avaruuden siniset valkoisin tikkauksin ja kultaisin napein! Aika huikeaa!

Hippeily oli kova juttu. Hajuvesiä esittelevässä jutussa on uskomaton marokkolaishenkinen muotikuva, puhuttelee ainakin minunlaista koristeellisuusfanaatikkoa erittäin lujaa!

Neuletakkimekko yhdistettynä pitkiin kaulakoruihin, pidän!
Oiii haluan lisää näitä mahtavia lehtiä!

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Hihihii, muotis orja....! :D
(note to self; kannattais varmaan olla jo nukkumassa...)

blandad. kirjoitti...

:D HAH!