20.10.2009

A bit less is just plain boring?

Olen tässä miettinyt mm. semmoista juttua kuin "tylsä vaate". Varsinkin tässä monesti mainitussa Suomen Muodin huipulle ohjelmassa tuomaristo tuntuu tykkäävän arvioida vaatteita asteikolla tylsä-ei tylsä. Itse mainitsin viime viikolla, miten en seuraa muotibloggareita, jotka pukeutuvat vain musta-harmaaseen, koska se on mielestäni tylsää.

Musta-harmaa on hyvä värikombo, mutta vaikka vaatteet olisivat kuinka tyylikkäitä mallillisesti, silti kahden "epävärin" pyörittäminen muuttuu omissani silmissäni tylsäksi ennen pitkää. Maailmassa kun on niin paljon värejä ja sävyjä ja sitä kautta mahdollisuuksia. Mutta tämähän on nyt oma mielipiteeni, jolla sinänsä ei ole yleispätevää merkitystä.

Mitä vaikka Muodin huipulle tuomarointiin tulee, niin hetkittäin tuntuu, että on parempi olla vaikkapa mauton ja ämpätä kaikkea suttua sekaisin, koska yksinkertaisuus on tylsää? "No eihän se nyt kuitenkaan ollut tylsä." Mutta mites sitten se tyylitaju?! En tiedä, joskus vaan tuntuu, että varsinkin suomalaisessa muotiskenessä arvostetaan joko ämpänpämppää (eli siis futuristis-kokeellis-avantgardismia-japanilaisfiiliksin) tai sitten superpelkistettyä Vuokko-linjaa (ajattoman-tyylikkään-graafista-skandinaavisuutta). Edellisjakson asusteet olivat kyllä pääosin mukavannäköisiä, mutta silti olisin vielä antanut karsivaa kättä aika monellekin asulle. Tosin tehtävää rajoitti ja vaikeutti materiaali eli sateenvarjon kangasosa, joka itsessään on jo aika muotoonommeltu kappale.

Itsehän olen aika simppelin ystävä, eikä se kaikenlaisen yksityiskohdan yhdisteleminen vaan tunnu luontevalta. Ehkä olenkin suunnittelumielessä kunnon tylsyli. Minulle riittä korkeintaan muutama juttu samassa vaatteessa, kunhan kokonaisuus näyttää toimivalta. En kuitenkaan ole minimalisti :) enkä kyllä mielestäni skandinaavisen tyylin kannattajakaan. Taas vähän kaikkea siltä väliltä.

Tästä pääsemmekin pohdinnoissa eteenpäin ja tähän Asokselta bongaamaani Eva Evanovichin takkiin. En oikein osaa päättää, että onko tämä kiva, kamala, tylsä, hauska...? Jotain kivaa ja hauskaakin tässä on, mutta sitten materiaali- ja värivalinnat töksäyttävät pahasti. Mietin onko tässä liikaa asiaa vai sopivasti sitten kuitenkin...?Visiitti Evan omille sivuille tipauttaa kyllä mielipiteeni siihen, että Eva ei ole ainakaan tylsä. Itseasiassa aika hauska ja tässä puhutaan jo pitkälti siitä mistä itse pidän.
Mutta noista takin napeista en kyllä tykkää.
P.s. Olen muuten sitä mieltä, että SMH:sta tippui viimeksi oikea tyyppi. Huono asenne, jos ei jaksa noudattaa tehtävänantoa, vaan tekee mieluummin sitä, mikä omasta mielestä on kivointa. Ja mitäs niistä palvelusväen vaatteista...

2 kommenttia:

Laura Romo kirjoitti...

Joo, täällä särähti kanssa aika pahasti korvaan tuo "palvelusväki". Melkoista hienostomeininkiä...

Mua häiritsee tuossa jakussa, ei niinkään napit, vaan materiaaliyhdistelmä - jotenkin tuollainen paitaruutu ei vaan jakkumatskuna nappaa.

Pidän muuten kovasti blogistasi. Kumma etten aiemmin ole päätynyt sitä lueskelemaan, mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan. :)

blandad. kirjoitti...

Joo se matskuyhdistelmä ei vaan toimi, näyttää vähän halvalta ja tylsältä. Kiva jos tykkäät blogista :)