29.10.2009

I can go with the flow

Jksghsdf!!!! sdjfrerfgfg!!!!!! dsf%&** !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tälle viikolle mahtuu kaksi läpikäytyä työhaastattelua ja yksi luovien alojen yrittäjyyttä koskeva infotilaisuus. Molemmat haastattelut menivät ihan ok, toisesta tuli jo kielteinen vastaus, mikä ei yllättänyt - haastattelija ei nimittäin kysynyt minulta juuri mitään, kertoi vain työstä ja siitä, miten kaikkia ei voi valita. Jep. Sinällänsä jo haastatteluun pääseminen on ollut plussaa, mutta tilanteena se on aina yhtä ahdistava ja latautunut: siinä sitten yrität vakuuttaa olevasi tosi hyvä juuri kyseiseen työhön ja haluavasi juuri nimenomaista työtä enemmän kuin mitään muuta!!! Tämänpäiväisessä haastiksessa kyseltiin vähän kaikenmoista, enkä varmaan osannut edes kaikkiin vastata niin kovin fiksusti... no, mutta 500 hakemusta ja pääsin edes parinkymmenen haastateltavan joukkoon, ihan hyvä suoritus sinänsä. Haastatteluiden jälkeen on ollut sellainen olo, että tekisi mieli vain oksentaa se kaikki jännitys ulos, unohtaa koko juttu ja jatkaa elämässä eteenpäin.
Yrittäjäinfo oli kaikenpuolin ihan ok, mutta koska olen vastaavia tilaisuuksia käynyt läpi jo kouluaikoina ja viimeksi viime keväänä. Ajattelin, että koska tilaisuutta mainostettiin nimenomaan luovien alojen yrittäjyyttä harkitseville, voisi siitä saada jotain uutta. No... ainahan sitä nyt jotain uutta jää käteen, mutta periaatteessa alan osata nuo jutut jo ulkoa. Neljän tunnin jälkeen tuli sellainen fiilis, että en kyllä koskaan enkä ikinä perusta mitään ja viimeiseksi yritystä! Mutta kun se fiilis siitä tasaantui, toivo elää silti. Ehkä saan sen oman malliston joskus elämässä ulos systeemistä :) Infossa käytiin läpi mm. starttiraha-asioita ja erään kanssaosallistujan kauhistunut kommentti " Eihän tuo summa ole yhtään mitään, ei sillä tee yhtään mitään!" (viitaten n.700€/kk olevaan tukeen) huvitti minua suuresti: ehkä se ei ole yhtään mitään työssäkäyvälle, mutta minä elän sillä jo pitkälle. Jos ei tässä työttömyysajassa muuta hyvää ole, niin ainakin peloton suhtautuminen pienituloisuutta ja byrokratiaa kohtaan.
Rentouttavana toimeenpiteenä leivoin ja nyt alan puuhastella jotain mukavaa, eipä tässä muukaan auta.


1 kommentti:

Elina kirjoitti...

Oih, nämä "ei mitään" summat. Eikös se niin mennytkin että taiteilijat elävät silkalla inspiraatiolla ja pyhällä hengellä? Eikä siitä nyt niin kauaa ole kun joku vähän tärkeämpikin naama sanoi ihan vakavissaan, että taiteilijan _kuuluu_ olla köyhä...