7.10.2009

Taste in men(s clothes)

Miesten pukeutuminen.
Miten nyt lähestyisin tätä aihetta... No, mielestäni, naisena, on huippua jos miehellä on oma tyyli, jonka hän on rakentanut itse. Kaikkien tyylien "tyylikkyydestä" en tosin voi olla samaa mieltä ja toisaalta taas liian orjallinen oman tyylin noudattaminen ei nappaa yhtään. En ajatuksena tykkää siitä, että monet tytöt/naiset "pukevat" poikaystäviä/miehiään sellaisiksi, kuin itse haluavat. Toiset miehet eivät niinkään välitä ja ovat vain tyytyväisiä, jos joku muu on tehnyt valinnan heidän puolestaan. Ja toisaalta arvionhan itsekin miesten vaatteita siltä kannalta, mikä näyttää minun mielestäni hyvältä/kivalta miehen päällä, enkä ehkä osaa ajatella aina pitäisikö mies tästä. Mutta, luottaisin kuitenkin miehen omaan tahtoon ja mieltymyksiin siitä, millaisiin vaatteisiin hän haluaa pukeutua. En itsekään pitäisi yhtään, jos mies alkaisi neuvomaan miten minun tulisi pukeutua. Tosin poikkeuksena esim. veljeni, joka haluaa pukeutua erähenkisesti tilanteissa kuin tilanteissa ja kaipaa joskus kipeästi neuvontaa. Huoh. Myös ikä vaikuttaa, näyttää ehkä vähän hölmöltä, jos aikuinen mies yrittää näyttää itseään 10 vuotta nuoremmalta - tai vastaavasti vanhemmalta.

Periaatteessa tykkään miesten tyyleistä lähes mistä vain, kunhan tyyppi kantaa vain oman tyylinsä hyvin. Käytännössä pidän kuitenkin sellaisesta siististä, räätälöidystä tyylistä ja/tai perus kivapoikaosastosta. Siisti, vaan ei tylsä. Hauska, muttei tyylitön. Entiset poikaystävät/heilastelut ovat hoitaneet pukeutumisjuttunsa ihan itse ja olen oikeastaan ainoan kerran huomauttanut valkoisista reisitaskushortseista. Ne olivat mielestäni kauheat, mutta en yleensäkään juuri pidä valkoisista housuista.
Kerras eräs tapailemani tyyppi tuli deiteillemme pukeutuneena sellaisiin perussinisiin, suht kapeisiin farkkuihin, valkoiseen t-paitaan ja mustaan nahkatakkiin ja mustiin nahkakenkiin. James Dean -look. Pidin.

No joo, asiaan. Kokosin omasta mielestäni kivoja miesten vaatteita, juurikin sellaisia, joita näkisin mielelläni miehen päällä. Tosin hyvin monet näistä vastaavat myös omia pukeutumismieltymyksiä, että en oikein tiedä kuinka subjektiivinen tämä oma näkemykseni nyt sitten onkaan... että haetaanko tällä jutulla nyt kivoja vaatteita miehille vai kivoja miestenvaatteita Heidille?


River Islandin valikoimaa: hienoja printtipaitoja, skarppeja, mutta mukavanoloisia takkeja, kirjo- ja palmikkoneuletakkeja. Miesten farkuissa pidän joko vähän rennoista tai siistin kapeista lahkeista. Kirjava kaulahuivi on ihana ja symppis.


Urban outfittersin sähkölinja-aiheinen paita on graafisuudessaan hieno. Liisa Ihmemaassa -paidassa on jotain hauskaa 1970-luvun henkeä ja printti on taas varsin hieno. Mozartin nuottipaita on hieno, tykkään nuoteista visuaalisina elementteinä ja tämä on jotenkin simppelin tyylikäs. Ruutupaidat nyt on aina kivoja, kuvan paidassa hyvät värit ja istuvuus. Levi's farkuissa on hyvä väri ja malli.

All Saints spitalfields vaatteissa on hyvä henki, jotenkin karun miehekäs. Yllättävää kyllä, mutta tuollainen vähän feminiininen lörppökaulus voisi näyttää hyvältä myös miehellä, tulee mieleen kaulaan kiedottu huivi. Ankkurineule on hauska. Liivi on aina hyvä valinta. Harmahtavat farkut ovat jotenkin rähjäisen oloiset, löysät, mutta kapeat. Toisissa farkuissa miellyttää väri. Laukkuihmisenä mielestäni myös miehet voisivat käyttää enemmän laukkuja... ja maiharityyliset kengät ovat vaan jotenkin ah niin maskuliiniset.
Loppupeleissä kaikkein tärkeintä on kuitenkin se tyyppi niiden vaatteiden sisällä.
(ja se ettei haise pahalle... pinnallista ehkä, mutta hyvä hygienia on tyyliäkin tärkeämpää)

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Tosi kivoja vaatteita, tykkään paljon :)

blandad. kirjoitti...

Jee! :)