30.11.2009

Awakenings, siamese twins and quality time with friends

On aika jännää, miten arvaamattomia päivät ja viikotkin voivat lopulta olla. Esimerkiksi viime viikko: alkupuoli oli mitä masentavin, kun taas loppuviikko oli kiireinen ja täynnä kivoja, mielenkiintoisia juttuja.
Perjantaina kävin viimein katsomassa Spring Awakening-näytelmän Helsingin kaupunginteatterissa. Näytelmän suhteen kävi jonkinlainen "Late awakening", sillä perjantain näytös oli toiseksi viimeinen ja näytelmä on nyt jo historiaa. Saan kaverinin kautta halvennuslippuja aina silloin tällöin, joka mahdollisuus kulttuurielämykset minituloillakin :) Itse näytelmä oli koskettava ja ajatuksia herättelevä, vaikkakin kliseegallerialta ei täysin vältytty. Jännää silti nähdä, miten musikaalin avulla tehdään draamaa.
Viime viikolla luin myös Leena Parkkisen teoksen Sinun jälkeesi, Max. Luin joskus pari kuukautta sitten Parkkisen haastattelun, kiinnostuin oitis kirjasta ja klikkailin itseni kirjaston varauslistalle. Sinun jälkeesi, Max on kertomus siamilaisista kaksosista, Isaacista ja Maxista, jotka syntyvät 1900-luvun taitteen Saksassa ja heidät myydään lapsina sirkukseen. He päätyvät 1920-luvun Helsinkiin, jossa Isaac rakastuu ihmeelliseen Irikseen. Miltä tuntuu olla erilainen ja ulkopuolinen, muttei koskaan yksin? Sinun jälkeesi, Maxissa päätarinaan nivoutuu monta, yksittäistä tarinaa. Kerronta ja aihemaailma tuo pitkälti mieleen John Irvingin, ollen tosin nopeatempoisempaa ja tiiviimpää. Kirja on paikoitellen outo, nerokas, irvokas ja elokuvallinen ja se sopii mainiosti tähän aikaan, jolloin burleski ja vaudeville ovat muodikkaita juttuja. En paljasta tämän enempää, lukekaa ihmeessä itse!
Lauantain vietin lähes kokonaan Espoossa kyläillen. Ensimmäisessä kyläpaikassa ihastelin kaverini Lontoon tuomisten saldoa ja mm. tätä hauskaa TopShopin laukkua:

Toisessa kyläpaikassa odotti kauniisti koristeltu kattaus! On superharmillista, etten omista järkkäriä, koska taas jälleen kerran kuva ei kerro oikein mitään. Pizzan, punaviinin, mutakakun, baileys'n, glögin ja joulutorttujen saattelemina saunottiin ja vilvoiteltiin parvekkeella ihaillen mustana siintävää merta.

Eilen teimme kaverini kanssa pitkän sunnuntaikävelylenkin ja vierailimme Steiner-koulun joulumyyjäisissä. Kokemuksena avartava näin peruskoulun käyneen silmin. Illalla katsottiin vielä kaveriporukalla BB-finaalia, onnea Aso!


Teepurkkikokoelmani karttui pikkuisella Lontoon yksilöllä. Purkki on myös sarjaa "käytännölliset matkamuistot" ja sisältää Ahmad iltapäiväteetä.

Pyysin Lontoosta myös Britti-Voguen, jonka hinta Suomessa on naurettava. Toinen kaveri lahjoi minut tämän syksyn Glorioilla, kiitos!

Ei kommentteja: