4.11.2009

Merinoa ja Marimekkoa

Ensiksi kiitti kameralle yhteistyöstä ja toiseksi kiitti päivän valoisuusasteelle, jota ei siis käytännössä ole! Shit. Tarkoitus oli esitellä hienoja Uffin halvennuspäivien löytöjäni, mutta aika ankeelta taas näyttää. Piti kehuskella, kuinka hyviä löytöjä olenkaan tehnyt ja kuinka laatu korvaa määrää, mutta uskooko sitä nyt sitten kukaan, ainakaan näiden kuvien perusteella? 3€:n päiviltä olen siis kuitenkin löytänyt seuraavaa:

Luonnonvalkoinen neuletakki 90% merinovillaa, loput elastaania. Tykkäsin vähäeleisyydestä, ihanan tuntuisesta matskusta ja lasihelmikirjailuista. Strassinapit on ihan hauskat myös. Onhan tuo vähän grannypants-mallia, mutta asustamalla toimii hyvin monenkin jutun kanssa.Sarjassamme "Ootko nyt ihan tosissas?": Marimekon kasaridesignia, mustikansinisellä pohjalla mustia kuvioita, matsku trikoosamettia eli plyysiä ja toi malli... Väljyysvaraa mekossa on ihan jumalattomasti. Kuitenkin toi kiljui mun nimeä siellä rekissä, se oli vaan pakko saada, vaikka mietin että onko tää nyt kuitenkin ihan hirveä. Ainakin mukava ja lämmin, jos ei muuta.


Niin ja mekossa EI ole olkatoppauksia, vaikka tuosta kuvasta voisi äkkiseltään niin ehkä päätellä.

4 kommenttia:

nooruska kirjoitti...

Mä en ikinä löydä Uffin päiviltä mitään, ihmismassat ahdistaa.

Hyvät löydöt, pitäähän välillä olla jotain erilaista!

Anonyymi kirjoitti...

plyyshi on kudottu kangas ja velour neulottu eli tuo joustava samettimainen kangas

blandad. kirjoitti...

Lindfors & Paimelan A la Mode -kirjan mukaan plyysi on nukkapintainen kangas tai kudeneulos. Plyysiä käytetään lastenvaatteisiin ja oloasuihin, joihin se joustavuutensa johdosta sopii hyvin. Pohjamateriaali on tavallisesti polyesteriä ja nukkapuuvillaa, joten tuotteen mittapysyvyys on hyvä, nukka kaunista ja miellyttävän pehmeää.-- Joustavuutta saadaan lisäämällä elastaania, muutoin loimineule on joustamattomampi.

Eli, käytän sanaa Plyysi, koska se sopii mielestäni hyvin kuvaamaan kyseistä kangasta. Termiä käyttivät myös opettajat koulussa, myös nimitystä "trikoosametti", joka sinällään kai hieman vanhentunut ja "puhekielinen". Mielestäni "joustava samettimainen kangas" kuvaus ei ole tarpeeksi kuvaava, lähinnä sama kuin sanoisi kankaasta "tekokuitua".

blandad. kirjoitti...

Nooruska: Mä löytäisin vaikka ja mitä, mutta pitää aina vähän toppuutella, muuten lähtee käsistä :)