12.11.2009

Peltipurkkikokoelma

My precious tin can collection. Ajattelin että voisi olla hauska esitellä kokoelma kokonaisuudessaan. Retropurkkeja, Aarikkaa, teepurkkeja, koristepurkkeja, Pauligin purkkeja, mainospurkkeja, kahvipurkkeja.

Kiinalaiskuvioidut perinteiset teepurkit. Nämä ovat tämän hetken keräilyprioriteetti nro. 1
Alfa tea -purkki lapsuudenkodista, toiset eri kirppareilta.

Pinkkikukkapurkki kirpparilta, Aarikan pinkki sirotinpurkki kirpparilta (jokapäiväisessä käytössä suolasirottimena), Sanna Annukan kuvittama Paulingin purkki äidiltä, teepurkit eri kirppareilta.

Ruusupurkit mummolasta, kahvipurkkeja alunperin. Näitä tuotiin tuliaisiksi kun tultiin kyläilemään eli niissä oli "tuliaiskahvia". Kukka- ja hedelmäkuosipurkki kirpparilta.


Mainospurkkeja eli kylkiäispurkkeja: Kellogg's purkin sai, kun osti yllättäen corn flakeseja. Gille Kakor -purkin sai kun osti kaurakeksejä. Molemmat purkit ovat kooltaa isoja ja saatu äidiltä.Pauligin perinteinen Paula-purkki äidiltä, kirppislöytönä. Hauskasti kuvioitu kahvipurkki kirppislöytö.


Aarikkaa punaraidallisena. Oikeanpuolimmaiset ovat Marianne-karkkipurkkeja, ilmeisesti nekin valmistettu samassa paikassa kuin Aarikan purkit, koska ovat kooltaan ja malliltaan täysin samoja. Aarikat lapsuudenkodista, kuin myös toinen Marianne-purkeista - toisen olen ostanut kirpparilta.

Aarikkapurkkeja vihreänä. Pienin on sirotinmallia ja kirppislöytö, loput lapsuudenkodista.

Kukka- ja raitapurkit Aarikkaa. Kukkapurkkeja on muuten kaksi, missä se toinen mahtaa olla?
Pallopurkit olen saanut isältä, toisessa hän säilytti ruuveja :D
Oranssi mustakuvioinen purkki Aarikkaa ja sydänpurkki ei ole. Molemmat kirppislöytöjä.


Englantilaisia purkkeja etnohenkisin vivahtein. Molemmat kirpparilta.


Klaus Haapaniemen kuvioimat Taika-pelti loota Iittalasta ja Pauligin keräilykahvipurkki viime vuodelta.

Suurin osa purkeista ovat ihan arkikäytössä: säilytän niissä kahvia, teetä, mausteita, jauhoja, ryynejä, kuivaruokia, koruja, nappeja, kynsilakkoja, lankoja, ompelutarvikkeita, särkylääkkeitä, laastareita, tamponeja, kyniä ja kaikenlaista sälää. Niitä on ripoteltuna ympäri kämppää koristeeksi ja tungettuna kaappeihin säilytystarkoituksiin. Ehkä näitä on sen takia tullut puolivahingossa keräiltyä, koska niillä on selkeä funktio, mutta ne ovat samalla kivoja katsella sekä yleensä edullisia ostaa. En ikinä osta kalliita (yli 5€:n purkkeja) kirpputorilta, koska se on mielestäni riistoa. Olisi kiva kerätä oikein vanhoja purkkeja ja niitä on jonkun verran tarjolla, mutta ovat niin kalliita, etten piheyksissä raaski ostaa.

5 kommenttia:

nooruska kirjoitti...

Ihania! Poikaystävä ihmetteli, että milloin meillä on purkkeja tarpeeksi... Pakko vaan todeta että ei koskaan, kun säilytysfunktio on niin paras.

Sun kokoelma on todella vaikuttava, kiva että suurin osa on kirppislöytöjä kuitenkin, toisillakin on toivoa ;-).

blandad. kirjoitti...

Miehet ei vaan tajuu :D On järkevämpää kerätä purkkeja kuin vaikka posliinieläimiä.
Jep, suuri osa mun purkeista on kirppareilta ja halvalla ostettuja. Samoja purkkeja tulee usein vastaan ja jos maksaa liikaa, en osta, vaan odottelen että tulee halvempi vastaan. Näin kävi esim. ton perus Pauligin paula-purkin kanssa, niitä kaupitellaan joskus yli kympinkin hintaan :o ihan törkeetä!
Purkit on siitä kätsy keräilykohde, että jos niihin itse kyllästyy niin ne saa helposti eteenpäin, kun niiden keräilijöitä kyllä riittää.

Eveliina kirjoitti...

ihana huomata että jollakulla muulla on samanlainen purkkifetissi... edellisessä keittiössä niille tehtiin remontissa oikein paikkakin meillä, mutta tässä nykyisessä ovat raukat ihan lapsipuolen asemassa...

Anastasia kirjoitti...

Mahtava purkkikokoelma sinulla!:) Mulla on myös jokunen purkki... Ja samaa mieltä olen purkkien hinnoista, yli kymppiä en maksaisi!

Anonyymi kirjoitti...

Heippa, haluatko ostaa 3 isoa ja 4 pientä Aarikka peltipurkkia todella halvalla? Ilmoittele osoitteeseen mimmi1954@hotmail.com niin lähetän kuvia!