19.1.2010

Beata's baby panther

Kaupoissa on jo pidemmän aikaa näkynyt kuvituksenomaisia printtejä ja kuoseja. Mielestäni tämä on hyvä juttu, jotenkin fressinpää katsoa piirretyn oloista kynänjälkeä ja vesivärihenksiä värityksiä, kuin suoraan "koneella väännettyjä" vektorikukkasia. Ketjuvaateliikkeissä käytetään monesti "kuvapankkeja" joista voi suoraan kopsata jonkun nasevan t-paitaprintin, mutta sama printti saattaa sitten olla käytössä naapurifirmallakin. Piirrosprinttejä on hauskaa bongailla, varsinkin kun jossain vaiheessa alkaa pakosta tunnistamaan jonkun saman tekijän kädenjälkeä. Erityisesti piirrosprinttejä näkyy Hennesillä ja Zarassa. Ehkä painotekniikan muuttuminenkin mahdollistaa erilaisten printtien toteuttamisen... mene ja tiedä siitä sitten.


Hennesin tiedotteessa oli mielenkiintoinen juttu.
"H&M:n ArtBy-projektissa on tehty ensimmäistä kertaa yhteistyötä kuvittajien ja taiteilijoiden kanssa tavoitteena erityinen lastenvaatemallisto. Mallisto on tehty luomu- sekä kierrätyspuuvillasta, joten luonto ja maapallon tulevaisuus ovat luonnollisia teemoja. Tyttöjen vaatteisiin ruotsalainen kuvittaja Beata Boucht on luonut unenomaisia fantasiahahmoja ja ympäristöjä, jotka näkyvät T-paidoissa, trikoopuseroissa, leggingseissä ja suloisissa ballerina-kengissä. ”Haluan ihmisten katoavan luomaani, toisinaan surrealistiseen maailmaan”, Beata kertoo. ”Pidän siitä kun voin yllättää ihmisiä, myös itseni.” "
" Poikien vaatteissa kuvitus on ruotsalaisen designduon VÅR käsialaa. Heidän rohkeat ja sarjakuvamaiset kuvansa koristavat T-paitoja, huppareita, tennareita ja trikoopipoja. ”Tapamme kuvata yhteiskuntaa ja elämää ympärillämme on luoda omia maailmoja”, kertoo Karl Grandin, joka muodostaa VÅR:in Björn Atldaxin kanssa. Tulos on hyvin erikoinen: eettisiä lastenvaatteita, joita on myös hauska käyttää! "

Mielestäni on ihan piristävää, että lastenvaatteissakin käytetään hieman "vaikeampia" ja artsumpia kuvituksia, kuin vaikkapa vuosia sitten muodissa olleet "princess"-printit. Tai vastaavasti rumat öttismönkiäskuvat, joita on selvästi suunniteltu lapsille ajatuksella "noku lapsille pitää olla sellasta hauskaa ja yksinkertaista - ja sitä paitsi mulla ei oo nyt sen enempää aikaa laittaa tähän". Sitä paitsi on mielekästä, että kuosien ja printtien kuvituksissa hyödynnetään kuvittajien ja taiteilijoiden töitä, koska heillä on monesti antaa jotain uutta näkemystä aiheeseen - ja aikaa keskittyä siihen kuvan tekemiseen.
 
 
 
Mitään täysin uudenlaista eivät nämä henkan lastenvaatteet tuo, mutta printit ovat varsin söpöjä. Ainakin tuo pantterivauva, jonka näkisin mieluusti omassakin t-paidassa. Luulisi, että eettisyys ja ekologisuus miellyttäisi myös vanhempia. Harmi kun en oikein tunne ketään lapsosia, olisi kiva kuulla mitä he ajattelevat näistä.
 
kuvat ja infot H&M
 
Tsekatkaa ihmeessä Beata Bouchtin sivut! Me likes!!!

Ei kommentteja: