29.1.2010

Well, at least the weather is great

Tällä viikolla olen taas kerran tehostanut työnhakua. Tuloksetta. En silti kuitenkaan ajatellut valittaa aiheesta sen enempää, koska se ei millään tavoin helpota jo ennestään surkeaa tilannetta.

Mukavampaa miettiä mukavampia ajatuksia.
Suurena kahvinystävänä minusta on tullut myös aikaa myöden totaalinen kahvimukisnobi. Mietin aamuisin, millä mukilla haluan aloittaa päivän. Viime aikojen suosikkiasemaa ovat vaihdellet Muumeista joululahjaksi saatu Tuutikki ja aiempi Mymmeli. Vanhempien luona kyläillessä on kamalaa, jos kahvin joutuu juomaan rumasta mukista.

                         

Keskiviikkona kyläilin perhetutun luona ja vierailu oli todella piristävä. Kyseessä on vanha nainen, joka asuu vuokrayksiössä takanaan paljon elettyä elämää, hyviä ja huonoja aikakausia. Ikäpolvensa edustajaksi hän on kuitenkin matkustellut ja juttelimme mm. Pariisista ja Roomasta. Hän tarjoili ruokaa ja kahvia. Jälkkärikiisselit syötiin Lontoon kirppikseltä löydetyistä posliinikipoista, kahvit juotiin hauraista koristeellisista kahvikupeista. Sain häneltä vinon pinon vanhoja levyjä, joista hän halusi eroon... ja tietysti itsetehtyjä karjalanpiirakoita. Olen tottunut liian hyvälle, sillä olen aina saanut perinteisiä riisi- ja perunapiirakoita, koska mummoni on kotoisin Karjalasta ja suuri osa hänen tuttavistaan myös. Sanomattakin on selvää, että itsetehdyt piirakat voittavat aina kaupasta ostetut...


Olen maailman huonoin poseeraaja (kiitti tosta naamasta ja ilmeestä) , mutta halusin näyttää miten pukeuden jatkuvasti - siis lappineuleeseen. Mukava, sopivasti väljä, lämmin ja kaunis. Tuuletin tätä muuten yhden yön parvekkeella pakkasessa ja neuleesta tuli taas kuin uusi. Kannattaa hyödyntää pakkaset ja lumikinokset, myös lumipesu tekee villavaatteille silloin tällöin hyvää.

Eilen kävin ottamassa sikainfluenssarokotteen ja lenkkeilemässä kirpsakassa talvisäässä. Nautin yhä pakkasista, vaikka monen muun systeemin nämä ilmat alkavatkin jo käydä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Et ole ainoa, jolle mukin ulkonäkö on tärkeää. :) Mulle myös koko, pitää olla suuri!

tuitui kirjoitti...

aivan ihana tuo neule, näyttääkin lämpöiseltä ja sitä jos mitä mun vaatekaapista todellakin uupuu nytkun mittari näyttää -22.

mä vihaan eniten sitä kun jossain "hienoissa" juhlissa sun muualla juodaan kahvia niistä minikupeista. ei niihin mahdu mitään! sit kun usein niihin kaadetaan valmiiksi niin ei sinne mahdu maitoo! mulla pitää olla maitoa aina melkein puolet suhteessa kahviin, ja totisesti mitä isompi muki sen parempi (vaikka AINA jää kolmasosa juomatta). Muumit myös ihan ykkössuosikkeja, mutta nyt oon jumittunut pahasti manpower-mukiin juuri siksi kun se on niin ISO :)

blandad. kirjoitti...

Anonyymi: :) Mä oon suosinut myös isoja mukeja ja omistan kolme hyvää: Taika-muki, Saimaa-muki ja Indiskasta ostettu keltsu jättisaavi.

tuitui: joo toi neule on ihan lemppari... (naama eij..) Mä asuin Rovaniemellä sen 5 vuotta niin siinä ehkä vähän jäi jotain muistijälkeä siitä, millaisia vaatteita pitäis käyttää TALVELLA. Ja oon käyttäny tota Lappi-neuletta kun oon lomaillut Lapissa, mutta nyt se on päässyt myös arkikäyttöön.

Joo, ennenvanhasista kahvikupeista sen kahveen kippaseen aika nopeesti ja sit on nolona, että no niin kuppini on tyhjä. Ja isoja mukeja (+paljon maitoa) oon suosinu itekin, nyt tosin koitan hieman vähentää kahvinkulutusta niin koitan juoda pienemmistä. (ennen päivässä meni hyvin 5-8 kuppia, nyt yritän pärjäillä 4).