10.2.2010

C for Chanel, L for Love.

Chanel resort 2010

Chanelin resort-mallisto esiteltiin viime vuoden toukokuussa Venetsiassa. Voiko näytöspuitteet näyttää enää ihanammalta? Full scale fashion show hiekkarannalla, mallit tepastelevat pitkin lankkuwalkia ja taustalla loimottavat valopoimut, kun näytösvieraat istuvat biitsituoleilla. Paikalla tuoksuu meri! Venetsia oli tärkeä lomailukohde itselleen Coco Chanelille, joten nappiveto järjestää show siellä. Vähän niin kuin back to roots.
Mallien kampausta ja meikkiä luonnehdittiin Style.comissa "mykkäelokuvien tähdille ominaiseksi" ja siinäkin suhteessa on onnistuttu luomaan perinteistä Chanelia kunnioittava tyyli, mutta kosiskelemaan nousussa olevaa trendiä.

Näytöksen aluksi esiteltiin supermageita, kokomustia outfitteja: koska ollaan Venetsiassa, pukeudutaan salaperäisesti hattuihin ja viittoihin. Varmasti todella vaikuttava ilmestys eritoten paikan päällä, kun varsin tervehenkisessä ja luonnollisessa ympäristössä esiin marssiin mustiin verhoutuneita malleja. Sitten sailor-henkisyyden kautta Chanelin ominaiseen mustavalkoisuuteen. Oikeastaan kesäkautta ajatellen kokomusta ja musta-valkoisuus tuntuu jotenkin fressiltä, vaikka värien ystävä olenkin ja perinteinen merimies-tyylinen mekko näyttää sellaiselta, mitä haluaisin itse käyttää. Punainen versio perinteisestä jakusta on erittäin soma ja toimii yllättävän hyvin vaaleanpunaisten housujen kanssa. Chanel-henkisiä pikkujakkuja on näkynyt jo jonkun aikaa ja kaikessa mummomaisessa klassisuudessaan se on kyllä jotenkin niin ihana. Pitsimekot henkivät nostalgiaa, mutta ovat aina ajankohtaisia, tyylikkäitä... boheemeja. On suoranainen ihme, jos miesten graafista puna-musta-valko-neuletta ei tuoda "pienin muutoksiin" myyntiin esim. Hennesille, onhan se nyt vaan niin magee. Nerokas suorastaan. Resort-mallisto on mielestäni loistava kokonaisuus. Kyllä se Karl vaan aina osaa.

Chanel on myös yksi tämän kevään "muotitaloista", siis niistä, jotka ovat ajankohtaisia ja juuri nyt niin muodikkaita - ja joiden tyyliä on myös eniten kopioitu. Viime vuoden puolella ilmestyneet Coco Chanelin elämästä kertovat elokuvat "Coco avant Chanel" ja " Coco Chanel & Igor Stravinsky" lisäsivät varmaan osaltaan entisestään mielenkiintoa Chanelia kohtaan, mutta toisaalta jo jonkin aikaa esiintynyt taantuma saa kiinnostusta kääntymään kohti perinteisiä muotitaloja, joilla on tarjottavana aina jotain tuttua, turvallista, mutta tyylikästä ja kaunista. Toisaaltaan Chanel on jo pidemmän aikaa saanut lähes kulttimaista suosiota ja perinteinen käsilaukkumalli 2.55 on kopioitu lähes jokaiseen isompaa vaate- ja asusteketjuun. Myös Chanelin kirjainlogoa on käytetty mitä erilaisemmissa yhteyksissä, kun halutaan alleviivata jotain mikä on muodikasta ja "trés chic".

I love Chanel. Minkäs sille mahtaa, mutta vuosien jälkeen löydän itseni fanittamasta jotain niin perinteikästä ja miltei kliseemäistä kuin Chanel. Coco Chanel nyt kuitenkin oli vaan niin loistava ja lahjakas tyyppi, jonka traaginen, hieman repaleinenkin elämä vetoaa minuun. Hän uskoi vankkumattomattomasti omaan tyyliinsä ja loi sillä menestyvän bisneksen, joka kantaa eteenpäin vieläkin.

kuvat Style.com

Ei kommentteja: