21.3.2010

Hello my name is Artful Sunday

Takana hyvä viikonloppu, vaikka pienimuotoinen sunnuntaiahdinko iskikin.
Lauantaina pitkästä aikaa uimahalliin ja sen päälle ruuat Silvopleessa (Toinen linja). Illalla rauhaisaa hengailua kotona ja aikaisin nukkumaan. Viikonlopun aikaa ehtii siivota, rapsutella ja halia kissoja, järjestellä paikkoja, nähdä ihmisiä, laittaa ruokaa, pestä pyykkiä ja tehdä omia leikkaa-liimaa -projekteja... ja tänään heräsin ihan itse kahdeksalta aamulla. Huh.

Viikonlopun paras löytö: roskiksesta dyykattu sifoni-pullo. Omistan ennestään pari hieman pienempää punaista, tämä on suuri yksilö on rouheasti kirkasta lasia.
HIANO KERTAKAIKKIAAN. Ehjä ja toimivakin vielä.Tänään kävimme parin kaverini kanssa kiertämässä muutamat galleriat. Erityisesti kiinnosti Marko Vuorisen näyttely Sleepers: New York City galleria 00130:ssa Korkeavuorenkadulla. Viimeistä päivää auki ollut näyttely koostui videoteoksista ja valokuvista, joissa Vuorinen on kuvannut newyorkilaisista julkinukkujia. Näyttely oli samalla jotenkin hyvin sympaattinen, mutta puhutteleva, sillä kaikki "päikkäreitä" ottavat eivät selvästikään nukkuneet julkisella paikalla omasta tahdostaan.Tarkasteluun päätyi myös JP Kaljosen Made in Bangladesh -näyttely galleria Huudossa Viiskulmassa. Kaljonen oli kuvannut länsimaisten muotimerkkien (mm. H&M) vaatteita niiden bangladeshilaisten ompelijoiden päällä, jäljitellen länsimaisten muotilehtien poseerausasentoja. Vaatteiden valmistajilla ei ole mahdollisuutta ostaa saati pukeutua valmistamiinsa vaatteisiin. Aihe on mielestäni hyvä ja sellainen, jota on syytäkin kritisoida. Tosin jäin ehkä odottamaan, että kuvissa olisi ollut vielä prameampia vaatteita ja näin myös enemmän kontrastia. Näyttely on avoinna vielä viikon, Laivurinkatu 43.Myymälä 2:n ulkopuolen ständi oli jo itsessään puhutteleva.  "Life is feeling not an intellectual process" yhteisnäyttelyssä oli hienoja, hauskoja ja mahtavan värikkäitäkin teoksia. Paikanpäällä soi taustalla vanha räbä, joka viritti tunnelmaan mukavasti.
 
Tämä tiedote oli jo hauska teos itsessään:

Saimme hyvät naurut "Hinnat riippuu ostajasta eli sovittava erikseen" kohdasta.


Muovipusseja ja autonrenkaita :) Oikeasti tässä näyttelyssä oli kaikkea varsin hienoa valokuvista maalauksiin, piirroksiin ja installaatioihin, muutamaa työtä tuli ihasteltua suu pyöreänä. Onneksi tuli mentyä ja nähtyä, erittäin virkistävä kokemus! Harmi kun en muista teosten tekijöiden nimiä, siis mikä lopulta kuului kenellekin....


Bongasin tarrataidetta myös.

Galleriapläjäyksen jälkeen kävimme juomassa erittäin hyvät kahvit Gran Delicato caféssa(Kalevankatu 34). Kaiken hauskuuden jälkeen alkoi jotenkin ahdistaa (sillä tavalla miten sunnuntai-iltaisin joskus alkaa ahdistaa) ja join kotona vielä vähän lisää kahvia tumman suklaan, omena- ja savujuustoviipaleiden kera. Nams. Tosin harmittaa, että päädyin suklaassa vain 70% koska jäin kaipaamaan oikein tujua kaakaon makua. Ens kerralla sitä yli 80%:sta siis.


Mukava viikonloppu kaikenkaikkiaan siis. Nyt vielä loppurutistus kurssin suhteen, viimeinen viikko käynnistyy huomenna. Kaksi päivää tuotteistamista ja konseptointia, can't wait!

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Ihan huippuhieno toi sifonipullo! Mulla on kanssa sellainen punainen yksilö, mutta toi on kyllä ihan mahtava. Miten kaikki löytääkin aina kaikenlaista sienoa roskiksista ja kirppareilta... Mä löydän aina vaan, noh, roskaa. :(

blandad. kirjoitti...

Kirpparilöytöihin auttaa se, että käy usein ja aistit avoimina. Myös se, että jos on määritellyt itselleen mitä sieltä etsii auttaa, silmä alkaa harjaantua ja ennen pitkää voi skannata silmämääräisesti ne asiat jotka eniten kiinnostaa.

Roskislöytöjen kanssa ei ole minkäänmoista logiikkaa, muuta kuin uteliaisuus ja se, että on oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Mulla käy dyykkauksessa tuuri ehkä kerran pari vuodessa, mutta silloin se tuntuu entistäkin hienommalta :)

tuitui kirjoitti...

oon aika tyhmis mut mikä on sifonipullo?

blandad. kirjoitti...

Sifonipullo on siis tuollainen kapistus, jolla voi tehdä hiilihapotettua vettä ja esmes limsaa. soodapullo siis. Tuonne pulloon laitetaan vettä ja tuossa ylhäällä viistosti ylöspäin töröttää co2-kapseli. sitten kun painetaan vivusta, tulee nokasta soodavettä jeeeeee. En tiiä mistä tuo sifoni nimi tulee? Toivottavasti tää avas nyt vähän asiaa...?