7.3.2010

Sunnuntain kootut

Sekalaisuuksia ihanan keväisen sunnuntain ratoksi:


Peltipurkkikokoelmani jatkaa kasvamistaan. Etsintäni palkittiin ja bongasin eilen viimeinkin Elovenan juhlavuoden keräilypurkin Hakaniemen Sokoksen S-marketista. Olen siis ihan oikeasti vähän niinkuin etsinyt näitä jo, mutta missään ei ole tullut vastaan. Näin purkin kuvan taannoin jossain lehdessä, jostain blogistakin olen vastaavan bongannut ja kaverini sanoi löytäneensä omansa jo aikaa sitten Citymarketista, joten pientä ärtymystä asian suhteen on ollut ilmassa. Olen ehdoton Elovena-mummo, parhaita kaurahiutaleita!
Minulla oli oma kuvausassistentti, joka pitä huolen, ettei purkki kaadu.

En oikeasti tiedä ketään muuta ihmistä, joka saisi näin usein tuliaisia... ainakin siinä suhteessa, etten itse matkustele ja vastaavasti tuo tuliaisia muille. Mutta en valita :) Itämaiset minimatot, "Coaster rugs" ovat New Yorkista, suitsukesetti ja sydänriipus ihan toisaalta, akselilta Hong Kong & Borneo. Hyvin kuitenkin passaavat yhteen.

Tänään Yle1:ltä klo 14.45. tulee Selma Vilhusen liikuttava dokkari "Ponitytöt", joka kuvaa ponityttöjen kasvua kolmen vuoden ajalta. Olen nähnyt dokkarin aiemmin ja mielestäni se oli älyttömän hyvä ja hieno kuvaus siitä ohuesta rajasta, mikä kulkee lapsuuden ja teini-iän välillä. Tarinan keskiössä on Laura ja hänen ystävänsä Nekku ja Heli. Tytöt hoitavat poneja ja leikkivät ulkona keppihevosilla, kunnes siirtyvät yläasteelle ja elämään tulee uusia juttuja, jotka vievät mielenkiinnon ponijutuista. Kuinka lyhyt se siirtymäaika onkaan keppihevosleikeistä siihen, kun haluaa jo kulkea kaupungissa yksin, isot aurinkolasit silmillä ja tukka vaalennettuna ja miltä se tuntuukaan, kun koko maailma näyttäytyy avautuvan edessä täynnä suuria mahdollisuuksia. Suosittelen katsomaan!

kuva

edit: Ponitytöt näkyy viikon verran Yle Areenassa, jos missasit!

5 kommenttia:

Eveliina kirjoitti...

Harmi, että tuo höyrytys jonka ne tekee Elovenalle pilaa kaikki kauran oikeesti parhaat ominaisuudet. Suosittelen että vaihdat höyryttämättömiin luomuhiutaleisiin -huomaat kyllä eron!

tuitui kirjoitti...

noi elovenat on kyllä söpöjä.
oliko siinä joku semmonen et piti ostaa vaiks paketti et sai ton purkin kaupan päälle vai myydäänkö niitä erikseen?

W kirjoitti...

Toi dokkari oli muuten ihan timantti! Varsinkin se tyttöjen välinen dialogi oli jotenkin tosi outoa, mutta silti tuttua O_o

blandad. kirjoitti...

Prefecta: O-ou, enpäs tiennytkään... pitääpä kokeilla, kuulostaa mielenkiintoiselta ja ehdottomasti jutulta, jotka kannattaa kokeilla!

tuitui: Joo sen mukana tulee kaurahiutalepaketti. Jos et tykkää hiutaleista, niin nehän voi lahjottaa vaiks eteenpäin.

W: Joo, olihan se taas vaan niin hyvä :) liikuttavat heppatytöt! Ja miten pieni se matka on siitä, kun eka käy vähän hoitamassa masa-ponia ja sit jo oottaa bussia kaljapullo kourassa ja miettii "et hei oonks mä ihan pississs?"

Madam B.C. kirjoitti...

Minäkin juuri tänään tuota elovena-purkkia pidin käsissäni, kunnes jouduin toistaseksi jättään sen pois, kun ostettavaa (=kannettavaa) oli jo muutenkin niin paljon. Ehkäpä haen omani seuraavalla kauppareissulla :)