26.3.2010

There is a light that never goes out

Nyt tuo käymäni neljän viikon täydennyskoulutus (kurssi) on ohitse ja fiilis erinomainen. Homma antoi uutta potkua, itsevarmuutta ja rohkeutta sekä aktivoi kovasti, toivon vain että tämä fiilis jatkuisi :) Tosin yksi kurssikavereistani sanoi, että saa nähdä alkaako heti maanantaina "bahamameininki". Hah! Olen silti superiloinen tästä hienosta kokemuksesta :)

Yksi parhaimmista jutuista koko tuon kurssin suhteen oli asioiden selkeyttäminen. Oli ihanaa antaa itselleen neljä viikkoa aikaa pohtia ihan konkreettisesti mitä haluaa tehdä ja miten tahtoisi tulevaisuudessa työllistyä. Hetkittäin voimakas ajatustyö on ollut lähinnä uuvuttavaa, mutta myös hyvin palkitsevaa. Lisäksi siitä on ollut apua, että asioista on joutunut puhumaan ääneen ja niitä on saanut miettiä myös muiden ihmisten kanssa, jotka ovat samassa tilanteessa. Vertaistuki voi olla joskus äärimmäisen tärkeää.


Olen tehnyt ajatuskarttoja ja listoja, pohtinut ja kirjoittanut ylös, kuunnellut luennoitsijoita ja eri alan taiteilijoita Hanna Brotheruksesta Teemu Mäkeen ja poiminut ylös hyviä ajatuksia, joita voin soveltaa omaan työskentelyyni. Olen kysynyt mitä, miksi ja miten. Olen saanut täsmäneuvoja CV:n muokkaamiseen ja portfolion uudistamiseen.
 Olen vetänyt paperiarkin keskelle viivan ja kirjoittanut toiselle puolelle mitä haluan tehdä ja toiselle mitä en halua tehdä. Se on ollut erittäin vapauttavaa ja helpottavaa. Suuresta ajatus- ja ideamassasta on pitänyt karsia, mutta se on auttanut selkeyttämistä.

Yksi mieltäni jo pidemmän aikaa askarruttanut asia sai vahvistusta kurssin myötä. Tässä tulee nyt hieman kökkö esimerkki, mutta lähestyvä kevät saa ajatukset kepeäksi ja mielen kohti kesää: oma tyyli on erittäin tärkeää. Oli kyse sitten työstä jota tekee tai vaatteista joita pitää yllään, mutta on olennaista, että tekee asian niin että itse nauttii siitä ja se tuo itselle iloa. Selailin huvikseni Asoksen sivuja ja poimin mekkovalikoimasta itseni näköisiä ja itseäni miellyttäviä juttuja. Tässä suhteessa selkeyttäminen ja karsinta oli helppoa, kun keskittyy siihen mistä oikeasti, rehellisesti pitää. Tarjontaa on niin paljon, että joskus se vain hämmentää, mutta toisaalta ne omannäköiset asiat tulevat ennen pitkää kirkkaampina esiin.

Nyt siis kevättä kohti :)

kuvat Asos

Ei kommentteja: