22.4.2010

Kauneus ja terveys, vuosimallia 1965

Toinen lehtipoiminta, Kauneus ja terveys huhtikuulta 1965.

Itämaiden eksotiikkaa


Tämä on jotenkin vaan niin huippu kuva, aina ajankohtainen :D
Onneksi elegantin naisen käsite on nykyään hieman laajempi...
Tämän kuvan avulla oli kysytty asiantuntijoilta, houkutteleeko huone ja millä tavalla, mihin sitä voisi käyttää jne. Minusta sisustus on huvittava, ihanakin ja toimisi varmasti nykyäänkin jossain retro-futuristisessa konseptissa.
Lehden avulla opeteltiin joogaamaan, tässä vuorossa joogakoulu nro. 4.
Kun lukee tai vaikka vain selailee näitä vanhoja lehtiä, itselleni tulee vähän hölmö fiilis, että onpa ihanaa että maailma muuttuu. Toisaalta muutokset ovat jossain määrin pieniä (edelleen mainostetaan kosmetiikkaa, hiusvärejä, Pariisia pidetään tyylikkäänä paikkana, ahneus ja sukupuolitaudit jylläävät jne.) mutta näkökulmat muuttuvat, tieto lisääntyy ja ihmiset ovat ehkä astetta tietoisempia, kyseenalaistavampia kuluttajia. Tuskin enää voitaisiin yrittää myydä kosmetiikkaa pelkkien toteavien lauseiden kautta, mainosmanipulaatiosta on tullut vahvempaa, mutta samalla toki röyhkeämpää. Myös pukeutuminen, ja sitä kautta itsensä ilmaiseminen on aina vähän vapautuneempaa, vaikka menneiden aikojen naisten tyylikkyyttä ihaillaan edelleen. 

Parasta kuitenkin havaita, että elettiinhän sitä ennenkin. Meidän aikamme keksinnöt eivät olekaan niin uusia, hienoja ja maailmaamullistavia kuin ehkä joskus tulee naivisti ajatelleeksi. Oikeastaanhan nykyään katsotaan paljon taaksepäin, vaikka ennen katsottiin eteenpäin ja yrittettiin tarkoitushakuisesti olla ajassa, mieluiten jopa vielä aikaa edellä...?

Mielenkiintoisia juttuja nämä.

Ei kommentteja: