22.4.2010

The most beautiful passport picture, and how surprising it isn't mine

Hain uutuuttaan hohtavan passini. En olekaan omistanut passia viimeiseen reiluun kolmeen vuoteen, tässä uudessa on kaikenmaailman lisäsysteemit ja sormenjäljet ja kaikki. U-uuu. Nyt on maailma auki.

Mutta se kuva.

Ok, passi on voimassa vain seuraavat 5 vuotta. Ja tiesin jo etukäteen, että en ole kovin kuvauksellinen henkilö, joten passikuvakaan ei tule onnistumaan. Mutta ilmeisesti odotin, että passintekijä olisi avittanut vähän Photoshopilla tai jotain... näytän passikuvassa aivan hirveältä. Kyllä siinä melkein tulee tippa linssiin, että hei, ihanko oikeasti MINÄ näytän tuolta? Vihaiselta, laajaotsaiselta, tummakulmaiselta lörppähuulelta, jolla on tukka oudosti ja vikatikkinä helminappikorvikset, jotka nähtävästi tuovat minulle muutaman ikävuoden lisää.  Ja ne korviksetkin laitoin, koska jännitin tutkintakyselyä niin kovasti (koska minulla ei ollut muuta virallista henkilöllisyystodistusta, minulta kyseltiin tietoja menneisyydestäni, jotta minut voitaisiin tunnistaa minuksi) ja yritin olla jotenkin uskottavampi...
Kyllä siinä matkustusinto vähenee, kun miettii tilannetta, että passia pitäisi näyttää julkisesti.

NOT GONNA HAPPEN.

Ilmeisesti jotkut ihan oikeasti onnistuvat passikuvassa:

kuva google

4 kommenttia:

tuitui kirjoitti...

Mä vihaan noissa ns. virallisissa papereissa (= passi, pankkikortit) sitä kun mun nimmari menee ai-na jotenkin päin helvettiä.
Korttien se kirjoituspinta on niin liukas etten oikeesti tajuu et miten joku saa kirjoitettua siihen oman näköisensä nimmarin, ja passi... Passi... Sanotaan et edellisessä passissa mulla luki tyyliin 10 vuotta ihan selväti Ta Kuut, ja voin sanoo et se ei oo mun nimi.

Onneks Railla ja mulla on yks yhteinen ongelma, ja se on se et nimmari menee aina jossain 45 asteen kulmassa.

ps. KUVA KEHIIN!

Desthea kirjoitti...

Älä masennu, mun kuva on kans aika jäätävä ja näytän oudolta & vanhalta.. x)
Jouduit siis siihen samaan tenttiin hakuvaiheessa? :D

blandad. kirjoitti...

Tuitui: Sitä kuvaa ei täällä tulla näkemään :D Mun nimmariongelma on, että joka kerta tulee erilainen nimmari. Siinä passinhakulomakkeessa mulla on ihan nätti ja tunnistetta nimi siinä passiin tulevassa kohdassa, mutta sitten paperin hyväksymisnimmari oli taas ihan erilainen... ehh.

Mä en nyt ihan tajuu, et miks mun passikuva ei näytä samalta kun toi Rain kuva: musta tukka, check. Tummat, tarkasti rajatut kulmat, check. Isot huulet, check. MIKSI???? Ajokorttikuvassa näytän mulatilta, nyt vähän sama homma... ehkä enemmän lattarilta. but not in a good way.

desthea: jouduin :D mut mä pääsin lopulta aika helpolla. Hirveän jännä tilannehan se oli, kyttiksellä, otetaan sormenjälkiä ja tutkitaan taustoja... aaaaaa!!! :D

strangeways kirjoitti...

Mä näytän omassa passikuvassani suunnilleen joltain sarjamurhaajalta :s No, onneks saan pian hankkia uuden passin (ja uuden epäonnistuneen kuvan!:D)