20.5.2010

M is not for MTWTFSS nor Monki, it's for MarimekkoKäsi ylös keneltä tursuaa jo korvista aihe "Monkin ja Weekdayn" avajaiset :D? Mietin tässä, että pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuva blogeja seuraava väestö on varmasti jo kovin kyllästynyt aiheeseen. Sanoisinpa nou hätä, kesä edessä ja paikalle ehtii jos on tänne päin tulossa poikkeamaan. Voisin veikata, että esimerkiksi Monkin värikäs liike on parhaimmillaan silloin, kun se ei ole tupaten täynnä trikooriepuja kahmaloivaa naisväkeä. Itse piipahdin ryysiksessä "toteamassa paikan" ja ahdistumassa tungoksesta.

kuva MTWTFSS Weekday

On kuitenkin ihan positiivista, että Helsingin keskustan vaateketjutarjonta saa vähän lisää kilpailua. Monkin ja Weekdayn valikoimat ovat astetta omaleimaisemmat, trendikkäät ja ajanhenkiset ja selkeästi nuorille/nuorekkaille/nuorenmielisille suunnatut. Positiivistä on, että varsinkin miehet/pojat saavat lisää tarjontaa ja valikoimaa, vaikka tavallaan aika yhdenmukaista Weekdayn tarjonta onkin. Ja mikä parasta, hipsterit löytävät nyt uniformunsa ihan kotoisasti Helsingistäkin :D No, joka tapauksessa molempien konseptit ovat mielenkiintoiset. Monkin kaltaista riemunkirjavaa liikettä harva suomalainen ketju uskaltaisi laittaa pystyyn, jos kukaan. Meillä ei uskota siihen, että hullunkurinen homma voisi toimia vaan nojataan ennemmin tilastoihin ostokäyttäytymisestä. Puolensa silläkin, eipä siinä. Onneksi edes pienet ja itsenäiset merkit uskaltavat laittaa pystyyn mielenkiintoisia putiikkeja - taloudelliset riskit ovat pienemmät ja tarve erottautua on muutenkin suuri.

Ehdin kuitenkin Monkista bongata harmaan oversize-mekon, joka näytti mukavalta. Raita"kengät" olivat myös kivat ja punainen pikkulaukku olisi ihan soma. Monkin ja Weekdayn jälkeen pidin pienen huilitauon Espalla, jonka jälkeen poikkesin Marimekolla. Oli yllättävää miten raikkaalta, mielenkiintoiselta ja trendikkäältä Marimekolla näytti. Rinne Niinikosken ja Samu-Jussi Kosken mallistot ovat kerrassaan ihania ja haluttavia. Mielestäni päivän mielenkiintoisin paikka oli juurikin Marimekko, pisteet kotiin siis!

Samu-Jussin kesämallistoa... onko tämä jo se viimeinen Kosken mallisto Marimekolle? :(

     Rinne Niinikosken "Vappukukka" taidekangas on kerrassan mahtava.


Ei kommentteja: