20.5.2010

Patinapitsejä

Uff-myymälöiden ikkunoissa näkee usein hienoja yksittäisiä juttuja ja ainakin Helsingissä monesti todella hyvin stailattuja kokonaisuuksia. Muutama päivä sitten ihastelin uutta ikkunasomistusta Fredan Uffin ikkunassa (se myymälä siinä Fredan ja Kalevankadun kulmassa ).

Ruskeat, beiget ja hiekkaiset sävyt, luonnollisen materiaalit sekä pitsi ja olkipunos puhuttelivat. Erityisesti ihastelin käsinvirkattua (tai ainakin käsivirkatun oloista) mekkoa.


Mekko on todella kaunis ja hienosti tehty! Luonnonvaalea väri on myös ihana, vaikka periaatteessahan sen voisi myös värjätä - tai valkaista.

Valkoisesta mekosta tuli mieleen ainakin 1970-luvun lopun hää- ja juhlapuvut ja Pieni talo preerialla-tyyli. Kaunis sekin. Myös mallinuken yllä näkyvä virkattu pitsinen bolero(?) näyttää kauniilta.

Päivänvarjo, niin hieno!Pitsien, korujen ja patinoituneen radion vierellä ysäriltä tutut käärmebuutsit ja purkkarit näyttävät oikein hyviltä. Ja olkipunoshatut taitaa olla nyt IN.


Nahkainen perhosvyö oli jotenkin sympaattinen. Asetelmasta kuvaamatta jäi hieno, suuri kamékoru.

Tämä ikkuna oli siis vain yksi neljästä, mutta pidin tästä jotenkin eniten. Sopivasti pationoitutta folklorea, seitskytlukua, luonnollisuutta ja kesähippeyttä. Yllättävän vaikeaa kuvata näyteikkunaa pilvisenä päivänä, höh!

2 kommenttia:

W kirjoitti...

Aivan mahtavia! Itse olisin ostanut heti ton vaaleansinisen radion ja perhosvyön... <3 luulenpa tosiaan, että Helsinki on noita melko harvoja paikkoja Suomessa missä osataan näyteikkunaan panostaa :/

blandad. kirjoitti...

Ihan hauskoja somisteita oon nähnyt Helsingin ulkopuolellakin, eipä siinä, mutta monesti voitais panostaa vieläkin enemmän... :) Toi vaaleansininen radio on supersoma, voisin ottaa sen myös. Toimiikohan se vielä?