18.6.2010

Dots, dots, more dots, lot's of dots, I love dots!

Tein kaverin vauvalle (... lapselle, anteeksi kun en tiedä termistöä...?) lahjaksi mekon neidin ihka ensimmäisten synttäreiden kunniaksi. Tämä oli toinen kerta koskaan, kun olen tehnyt vaatteen lapselle. Lastenvaatekurssin jälkeen piti tehdä mallikappale (... ja vuosi oli 2003?) ja nyt sitten innostuin ajatuksesta toisen kerran. En löytänyt mitään kivaa kaavaa valmiina ja ajatuksissa oli jotain todella yksinkertaista. Päädyin the mekkomalliin, jollaisia äiti teki minulle kun olin lapsi. Ehkä helpoin, mutta niin ihana malli:

Tämä mekko on about 80cm:n kokoiselle. Täytyy sanoa, että todella vaikeaa löytää noin pientä valmiskaavaa, saati kaavoitusohjetta... Heitin mittasuhteet aika randomilla vähän sinne päin, mutta käytin apuna lasten mittataulukkoa. Kangas löytyi varastoista, ostin tuon viime vuonna kun ajattelin siitä itselleni hametta, mutta sitä ei koskaan syntynyt, koska pelkäsin näyttäväni siinä kärpässieneltä. Lapselle ja varsinkin aika pienelle sellaiselle se on vain hassu ja reipas. Parasta tässä nyt on se, että mekko onnistui -- voitto! -- ja on jo päässyt käyttöön.

...mut hei huomashan kaikki että taas pallokangasta?!?!? :D Palloja, pilkkuja, whatever, love them all! I salute the polka dots!

Pilkuista puheenollen, joku aika sitten fiilistelemäni metsänvihreä Ivanan pilkkumekko on bongattu myös Peaches Geldofin yltä! Olen vähän kateudesta vihreänä nyt :D

 
                  
Harmi kun tuo alkuperäinen lähde koskeen Peachesin poikaystävän pullistumista... niin typerä uutinen, ettei mitään rajaa. Mutta mekko näyttää hyvältä.

Ei kommentteja: