1.6.2010

Kultaa, kolibreja ja marjapuuronpunaista

Pieni hiljaisuus johtui viikonlopun "kiireistä". Perjantaina autoin kaveria muutossa ja lauantai oli ompelupäivä, kuin muuten myös sunnuntai. Lauantaina tässä kaupungissa olisi tapahtunut jos ja vaikka mitä, oli maailmaa kylässä, kyläjuhlia, Olivian nimppareita ja vaikka mitä muuta. Minä se vain ompelin, mitä nyt kävin ostamassa vetoketjun ja ruokaa. Lauantain ahkeruuden ansiosta ehdin sunnuntaina käydä kävelyllä ja tsekkaamassa viimeinkin kuvanveistäjä Pekka Jylhän Odotus-patsaan.

Patsas oli ehkä pienempi kuin odotin, mutta vielä kullanhohtoisempi luonnossa kuin kuvissa. Hieno patsas, hauskalla huumorilla sävytettynä.

Tänään hankin jo pitkään ostoslistallani olleen mustan perusneuletakin. Syy: meni hermot siihen, etten omista sellaista, vaikka kaipaan sellaista lähes päivittäin. Neuleesta ei ole kuvaa, koska se on kaikinpuolin hyvin perinteinen, hieman pidempi, ohut, puuvillainen ja musta. Olen ylpeä että kaikkien raidallisten, hopeaisten, nudesävyjen, korallien ja harmaiden edessä pakottauduin valitsemaan mustan, ja nyt tiedän että minulla on neuletakki joka sopii lähestulkoon kaiken kanssa. Jotenkin turvallinen tunne. Note to self: satsaa perusvaatteisiin ja hanki enemmän mustaa. (Totuus onkin sitten ihan eri :D)


Olen yrittänyt noudattaa sääntöä, jonka mukaan en hankkisi vaatteita, jotka ovat a) halpoja ja b) joissa on tunnistettava kuosi. Nämä kaksi seikkaa yhdistettynä voi olla varma, että sama vaate on sitten taas joka toisella vastaantulevalla. Ihastuin kuitenkin kovasti Hennesillä tähän kolibrikuosiin ja vaatteen malliin (hihaton trikoomekko, sivutaskuilla). Kerrassaan loistava ostos, vaatteen malli on mahtavan rento ja hinta 6,95€ ei päätä huimaa. Mietin jo, jos hankkisin saman rievun mustana, punaisena ja harmaana, mutta ehkä liika on liikaa. Luultavasti tänä kesänä aika monella on tuollainen trikoomekko, jos ei kolibrikuosilla niin jossain muussa värissä/kuosissa. Mutta mitä pienistä.

Kaverin muuttokuormasta sain marjapuuronpunaisen huivin. Sen päissä oli pitkät hapsukoristeet, mutta leikkasin hapsukoristenauhan pois (säästän jotain muuta proggista varten) ja annan huivin laitojen rispaantua rauhassa. Huivin sävy sopii muuten loistavasti tuohon kynsilakkaan :)

Nyt nukkumaan, pientä univelkaa päällä. Aamulla onkin aikainen  herätys, lähden aamupäivästä porukoille muutamaksi päiväksi pakoon tätä meneillään olevaa putkiremppaa...

2 kommenttia:

Lilli kirjoitti...

Haksahdin myös tuohon H&M:n olkaimettomaan puuvillaiseen taskumekkoon, tosin (näin aluksi) mustaan sellaiseen. Violettikin ehkä kiehtoisi ja miksei turkoosikin.... :) On se vaan niin kivan monikäyttöinen ja siinä on ne taskutkin. Ja se oli halpa, eihän tuolla hinnalla saa mistään edes metriä puuvillatrikoota. En meinannnut pysyä housuissani (noh, legginseissäni) kun huomasin vielä raidallisia oversize- (minulle mitkään henkkamaukan peruspaidat mahdu)teeppareita 4,95e. Äkkiä vaatteet kassalle ja täysiä pois, etten olisi tehnyt lisää ostoksia.

Noniin, se siitä rättikauppojen suitsutuksesta ;)

blandad. kirjoitti...

Jep, ekan käyttäkerran jälkeen sanoisin että aikas mahtava kesäriepu! Pitää ehkä sittenkin sijoittaa vaikka mustaan, niin johan sitä kesän pärjää :D Oversize-teepparit on just hyviä, mä ainakin haluan paitani mieluiten pitkinä. Ärsyttää, jos vähän kumartaa ja paidanhelma puolessa selässä. No, onhan mulla pitkä selkä juu.. :D