12.6.2010

Pilkkuja, tilkkuja, punaista ja vähän vielä raitaaAloitan ensi viikolla projektin, johon liittyy myös paljon ompelua. Kerron asiasta ehkä myöhemmin, kun itsekin tiedän vähän lisää. Tulevaa projektia varten ajattelin vähän taas herätellä ompeluintoa... ja mikäs sen helpompaa kuin ompasta kaikkea "pientä".

Viime viikon kirppislöytöpaidasta lyhensin hihat puolipituisiksi ja hihapaloista ompelin rusetin. Olisin halunnut nauhamaisen, kunnolla solmittavan rusetin ja paidasta enemmän "pussy bow" -tyylisen, mutta kangas riitti aboutiarallaa tähän irtorusettiin. Paidan kangas on nätti, mutta paita itse niin hankalan mallinen (lyhyt ja leveä)... mutta täytyy testata käytössä.

Ompelin jo keskiviikkona tuon hameen, mutta en jaksanut urheilla näiden kuvien kanssa tämän enempää. Hame on vähän kulutuspestyä, paksua ja hieman joustavaa denimiä, sivulla on metallinen vetoketju ja pituus polveen. Vyötärökorkeuden kanssa tuli vähän liioiteltua ja hame loppuu (tai alkaa) juuri rintojen alta.

Aina välillä tulee fiilis, että haluaisi ämpätä jonkun rusetin rintapieleen. Poimin nuo jämäkangaspalat äidin varastoista ja tein pari rusettia. Raidallisesta versiosta saa itseasiassa ihan hauskan "huivipannan" hiuksiin, jos siltä tuntuu.  Miten yllättäviä vaihtoehtoja, raitoja ja pilkkuja...

Olen muutenkin hyvin mummo monessa suhteessa, mutta tilkkutöihin on tullut joku outo pieni fiksaatio. En aina raaski heittää hienoja kangastilkkuja pois, mutta niiden säilyttäminenkin on hankalaa ja pienille kangaspaloille on vaikea keksiä järkevää käyttöä. Siispä tilkkuilemaan. Tyylilleni uskollisena en kuitenkaan harrasta mitään pikkusievää, vaan kunnon kuosioksennusta. Pinkki-valko-punainen pallo/helmikangas on ruotsalaista retrodesignia 1960-luvulta, mutta sen suunnittelijaa enkä valmistajaa nyt valitettavasti muista. Sini-pinkki-lintukangas on IVANAhelsingin birdring-kangasta. Voin kuvitella että jonkun mielestä tuo lattiatyynyksi aiottu tekele on "ihan hirvee" mutta minä pidän siitä :) Takakangas on samaa denimiä mitä hame. Täytin tyynyn osittain vanulla ja osittain jämäkangassuikaleilla.

Minulla ei ole ehjiä pukupusseja enkä koskaan muista ostaa niitä. Mietin taannoin, että voisin itse ommella pukupussin ja olisi kätevää, jos se pitäisi vähän vettä. Muistin Polka Dot-pöytäliinan, jonka ostin viime kesänä. Pyöreä muoviliina on soma, mutta näyttää sittenkin vähän liian kärpässienimäiseltä, joten uhrasin sen pukupussia ajatellen.

This is way too easy. Pussissa on vain kaksi saumaa, sivuilla. Ompelin "helmaa" hieman kiinni sivuilta, alhaalla pujotusaukko.

                                        

                            
Henkaria varten askartelin metallirenkaan kankaaseen kiinni. Tadaa, meillä on nyt pukupussi.
Ehkä pitää hankkia joku katu-uskottava yksivärinenkin, mutta tämä on parempi kuin ei mitään.

                                
... ja vielä samasta kankaasta pussukka. Näitähän nyt tarvitsee aina ja koko ajan :D Tuo kangas on siis vähän niinkuin vahakangasta tai kerniä, mutta halvempaa: muovia, joka on vuoritettu puuvillalla.

Jep jep. Sellaista tällä kertaa. Ehkä ensi kerralla voisi panostaa vähän enemmän, kun näitä kuvia katselee...

Ei kommentteja: