17.6.2010

Used again

"ReUse Republic -projekti ja Helsingissä sijaitseva Kauppakeskus Kamppi järjestävät yhteistyössä suunnittelukilpailun vaatesuunnittelijoille sekä vaatesuunnittelusta kiinnostuneille harrastelijoille. Kilpailussa suunnitellaan ja muokataan vaateliikkeiden varastoon jääneistä tuotteista ekologisia uniikkikappaleita. Henkiin herätetään vaatteita, koruja, huiveja, laukkuja ja muita asusteita useilta eri merkeiltä. Kilpailijoiden tehtävänä on luoda annetusta materiaalista täysin uusi, mielenkiintoinen vaate tai tuote, joka voidaan myydä kuluttajalle kohtuulliseen hintaan. Lisäksi tuotteelta edellytetään korkeaa laatua sekä mielenkiintoista ja käyttökelpoista toteutusta. Tuunatut mallistot myydään lopuksi kuluttajille. Aiemmin ReUse Republic -projekti on toteutettu Virossa, jossa se on saavuttanut valtavan suosion. Suomen ensimmäinen ReUse Republic -projekti huipentuu tuunattujen vaatteiden esittelyyn ja myyntiin Kampin kauppakeskuksessa 17.–19.9. järjestettävässä syysmuotitapahtumassa. "

Jokin aika sitten osallistuin pienen harkinnan jälkeen tuohon kyseiseen kilpailuun, joka jakautui noin kolmeen vaiheeseen: ilmoittautumiseen, kilpailutyön työstämiseen ja palauttamiseen, ja voittajien valintaan. Kilpailuvaiheessa saimme valita 2-3 uudelleen muokattavaa vaatetta, minun vaatteeni olivat Sisleyltä, jakku ja shortsit. Osallistujen joukosta valittiin 8 voittajaa, ja minä olen yksi niistä. Pääsen siis toteuttamaan oman malliston, joka tulee myyntiin syyskuussa.

Eilen järjestetyn infopäivän jälkeen tieto on nyt siis ihan julkista ja hommat voivat alkaa. Tarkoituksena olisi kesän aikana työstää noin 60 kpl myyntiin tulevia vaatteita, per suunnittelija. Joten syyskuun myyntitapahtumassa on siis luvassa paljon mielenkiintoisia ja uniikkeja vaatteita, joiden materiaalit ovat peräisin Kampin kauppakeskuksen vaateliikkeiltä, omissa muokkausmatskuissani mm. Benettonin, Sisleyn, Armani Jeansin ja Burberry Britin vaatteita. Kokovalikoimat jakautuvat ainakin C36-42 välille. Lapsille ja miehille tulee myös jonkun verran vaatteita. Hinnat ovat kohtuullisia. Me "voittoisat" suunnittelijat olemme kaikki hieman erityylisiä, joten uskon että tarjolla on paljon erilaisia juttuja.

Kesäproggikseni vaatii siis paljon työtä, mutta on samalla mielenkiintoista ja aika jännää. Olen vieläkin hieman pihalla kaikesta tästä tulevasta, onhan se iso juttu päästä myymään omia tuotteitaan, mutta samalla myös iso vastuu tuottaa laadukasta ja mielenkiintoista jälkeä, joka on samalla kaupallista. Tuotteita myydään omalla naamalla, joten samalla on seistävä myös oman työn takana. Päivittelen jatkossa projektin etenemistä täällä blogissakin, mutta pelkälle mainostuslinjalle en aio kuitenkaan lähteä. Lisää infoa tapahtumasta saa parhaiten liittymällä Facebookissa ReUse Republic Finland-ryhmään tai vastaavasti nettisivuilta.

... ja lopuksi vielä se itse kilpailutyö:

14 kommenttia:

Nelliina kirjoitti...

ONNEA!!! Olisin halunnut itsekin tuohon osallistua mutta ei toivoakaan että aika olisi riittänyt edes niiden kilpailuun haku töiden tekemiseen :/

blandad. kirjoitti...

Kiitos :)! Jep jep, tällä hetkellä olen vain iloinen siitä että kalenterissa sattuu olemaan aika tyhjää... ratkes kertaheitolla vapaa-ajan ongelmat :D

Hanna kirjoitti...

Wau! Onnea!
Silloin kun tuo kilpailu julkistettiin, mietin että olisipa hienoa osallistua, jos vaan kykyä ja taitoja riittäisi...

missu kirjoitti...

Voi onneksi olkoon! Kuulostaa todella mielenkiintoiselta. Täytyy sitten tsekata luomuksesi.

Annette Sinclair kirjoitti...

Loistavaa! Onneksi olkoon!

Miija kirjoitti...

Onnea tosi paljon, kuulostaa ihan sun jutulta :)

Kaisu kirjoitti...

Onneks olkoon! Kilpailutyösi ainakin lupaa hyvää, pukisin :D

Tea kirjoitti...

Vau!! Onnee ihan hurjasti, kuulostaa aika superilta :)

sarakissa kirjoitti...

Ihan mahtavaa! isot onnittelut! :D kivaa päästä seuraamaan työprosessia tätäkin kautta ehkä jonkin verran :)

Desthea kirjoitti...

Vautsi, onneks olkoon!! :-D en ollutkaan tuollaisesta kilpailusta kuullut aiemmin, johonkin tuollaiseen ois kiva itsekin joskus osallistua. Ehkä mahdollisuuksia tulee vielä.. ;-)

nooruska kirjoitti...

Hei tosi paljon onnea! Ja toi mekko on upea, pääsis käyttöön täälläkin!

blandad. kirjoitti...

hanna: kiitos :)aina kannattaa osallistua jos vaan kiinnostusta riittää :)

missu: kiitos, paineita mulle :D

Muusikotar: Kiitos :)

Miija: voi kiitos, ehkä tästä jotain tulee :)

Kaisu: jeeeeee :)

Tea: kiitos :)

sarakissa: jeps, koitan taltioida ja esitellä aina välillä prosessia, se tuntuu olevan kiinnostavaa :D mutta liika aina liikaa sitäkin.

desthea: jos tämä tapahtuma onnistuu, on kisalle luvassa jatkoa. Toivotaan niin, varmasti löytyy paljon niitä jotka itsekin haluais ottaa osaa... jos me ei nyt sit sössitä tätä kerralla :D

Nooruska: Kiitti! Se on tosi kivaa kuulla, koska itselle on helppoa tehdä mutta muille paljon vaikeampaa...

Laura Romo kirjoitti...

Aivan mahtava juttu! En kyllä yhtään ihmettele mukaan pääsyäsi, lopputulos on todella hieno! :) Onnittelut!

Voi kun itselläkin olisi joskus vielä aikaa osallistua samankaltaisiin juttuihin, päivätyö kun on välillä tällaista pakkopullaa, olisi ihana tehdä välillä jotain oikeasti luovaa.

blandad. kirjoitti...

yummy: voi kiitos :)

Mä luulen, että se on tän ammatin yleinen luonne, että joko on se päivätyö joka syö vähän sitä omaa luovuutta, tai sitten ei ole päivätyötä ja pitää yrittää tehdä vähän sitä-tätä-tota, josko se ura siitä urkenisi. Jotkut onnekkaat osaa sitten yhdistää nämä kaksi, mutta epävarmaa se silloinkin on. Lähdin kokeilemaan tätä juttua ihan mielenkiinnosta ja kiva nähdä millaista tästä lopulta tulee.