1.7.2010

Manipulating denim

Nyt sitten jotain ReUse-proggisasiaa. Pahoittelut että jauhan kyseisestä asiasta koko ajan, mutta tällä hetkellä se täyttää kaiken ajan ja ajatukset, tulee jopa uniin. Pitää yrittää vähän tsempata ja ensi viikon palautuspäivän jälkeen taas helpottaa hetkeksi, kun saan uusia matskuja ja aikaa.

Alunperin ajattelin, että välttelen farkkuja, koska niiden uudelleentyöstämisestä saattaa syntyä jotain todella kökköä ja halvannäköistä. Onneksi kuitenkin otin joitain farkkupareja, sillä nautin suuresti denimin työstämisestä. Joten kökkö-city here I come! Onneksi denim taitaa olla taas vähän nosteessa?

Tässä työnalla Burberry Britin farkut, koko taisi olla 29'', malli skinny & straight. Yksi tämän proggiksen isoimmista haasteita on materiaalin riittävyys. Meille on vapaat kädet tehdä vaatteille mitä haluamme: on mahdollisuus joko vain somistaa/tuunata tuotetta sellaisenaan tai muuntaa se kokonaan uuteen uskoon. Itse harrastan enimmäkseen jälkimmäistä, joka sinällään vie enemmän aikaa ja on haastavampaa, mutta antaa ehkä minulle itselleni "enemmän".  Burberryn farkkujen kanssa tuli fiilis, että haluan tehdä niistä jotain rentoa ja rähjäistä, koska ne itsessään olivat aika siistit ja klassiset.Päätin aloittaa takakappaleelta ja säästää takataskut. Tylsin vaihe on vaatteiden purkaminen, vie kovasti aikaa, mutta tavallaan se on myös rentouttavaa. Samalla voi ajatella asioita ja uppoutua täysin omaan pikku kuplaan. Olen parina päivänä harrastanut tätä myös puistossa, samalla saa raitista ilmaa ja vähän brunaa pintaan.


Sitten kaavoittelin. Minulla on valmiiksi piirrettyjä peruskaavoja, joita kopioin ja kuosittelen uuteen uskoon, tässä on oikeastaan jo jäljennys kuositellusta kaavasta.


Hain taskulle oikeaa kohtaa sovitusnuken avulla.


Silitys on myös olennaista ja rauta huutaa kuumana tuntitolkulla.


 Saamamme materiaalit ovat joko sellaisia, jotka eivät ole menneet kaupaksi alennusmyynneissäkään, niissä on jotain vikaa (esim. vetoketju rikki) tai sitten ne ovat tulleet takaisin palautuksina syystä tai toisesta. Suurin osa on kuitenkin tuota "ei kaupaksi mennyttä". Normaalisti tuotteet joko palautetaan niiden alkuperäpaikkoihin tai sitten joutuvat roskiin, joten tämän projektin tarkoituksena on hyödyntää jo olemassa olevaa. Burberryn farkkujen ovh oli 225€, eikä niissä näyttänyt olevan mitään varsinaista vikaa, laputkin olivat vielä kiinni. Merkkituotteissa on selkeästi parempi materiaalilaatu ja ne ovat laadukasta tekoa. Alunperin valitsin nämä farkut juuri matskun takia, denim on pehmeää ja kulutusaste on kauniin tasainen.

Lahjeosaa hyödynsin taka- ja olkakappaleissa, joista leikkasin kappaleet ja ompelin ne kohdilleen.

No niin, kuvamatsku loppuu tältä kertaa tähän, koska a) en muistanut kuvailla enempää b) vaate on vielä vähän kesken c) päätin että juuri nyt en aio esitellä mitään keskeneräistä. Olen luomisprosessin haavoittuvassa vaiheessa, enkä kaipaa yhtään "Ihan v*tun hirvee" kommentteja :D Näytte kyllä lisää myöhemmin. Kaavoitusta ja ompelua harrastaneet voivat tehdä mallista johtopäätöksiä kyllä näidenkin kuvien perusteella.

Kyllä tässä hetkittäin miettii, että tuleeko tästä mitään, haluaako kukaan ostaa näitä ja mitä minä haluan näillä vaatteilla viestittää. Suunnittelijana olen tottunut toteuttamaan ideoita mallilla "idea-materiaalin valinta-kaavoitus-toteutus". On haastavaa työskennellä rajattujen raamien sisällä, suunnitelmat muuttuvat vähän koko ajan. Minulla on mielessäni teema, jonka pohjalta yritän kasata kokonaisuutta yhtenäisemmäksi, varsinkin kun materiaalien ja värien kirjo on niin valtava.

Nyt sitten taas jatkamaan, jotta saan myös asioita valmiiksi asti.

Ei kommentteja: