8.7.2010

Printing habits

Eilen tuli myös vähän painettua kangasta, piiitkästä aikaa. Aloitin homman heti herättyäni aamupäivästä, jolloin aurinko oli onneksi pilvessä ja kämpässä astetta viileämpää... Olipa kyllä hauskaa hommaa, pidän.


Aloitin hommat hakemalla lehtikeräyksestä sanomalehtiä... siivoamalla pöydän ja tekemällä esivalmistelut... minä työstän painokangasta tällä tavoin, ei siis ole mikään oikeaoppinen tutoriaali.


Tästä se sitten lähtee. Ensin painoin valkoiselle collegelle, joka oli ihan paloina, sittemmin myös valmiiksi ommellulle hameelle.


Seula on vanha, muistaakseni vuodelta 2005. Ajattelin hyödyntää tuota printtikuviota, jota ei ole tullut koskaan erityisemmin käytettyä. Varsinaisesta painamisesta ei ole enempää kuvia, homman kanssa pitää olla nopeana ettei seula mene tukkoon ja varsinkin jos ilma on näin kuuma, se edesauttaa värin kuivumista entisestään. Tein neljä painamiskierrosta, jonka välillä seula piti pestä ja kuivata...


Kuivattelin kappaleita pyykkitelineellä.


Valmis! Kuviossa ei ole päätä eikä häntää ja that's the point. Kuka tykkää, kuka ei, omasta mielestänihän tuo on edelleen hieno.


Tärkeimmät apuvälineeni: kahvia muumimukissa ja sakset. Kuvaan voisi vielä lisätä ratkojan.


Olin lahjonut laadunvalvonta-assistentit syöttömällä ne lähes ähkyyn ja suurimman osan aikaa ne nukkuivatkin nätisti... jossain vaiheessa (painoprosessi kesti 4h) assarit saapuivat paikalle, joista nro 2. asettui tarkkailemaan tilannetta rullattujen mattojen päälle.


Laadunvalvonta-assistentti nro 1. oli hieman väsyneempi ja nuokkui painopöydän alla...


Kakkosassistentti tarkastamassa, onko pehmokultakala tarpeeksi turvallinen leikkikalu ja voiko sen mahdollisesti tappaa. Kultakala läpäisi testit kirkkaasti.

4 kommenttia:

nooruska kirjoitti...

Printti on hieno! Ihanaa, että laadunvalvonta-assistentit on noin lauhkeita ;-).

blandad. kirjoitti...

Joo reppanoilla on niin kuuma. Toisaalta hyvä, kertaakaan ne ei hypänneet painopöydälle, joten pisteet niille.

Madam B.C. kirjoitti...

mahtava printti! :) koskaan en ole (vielä) päässyt kokeilemaan seulalla printtien tekemistä...ehkä sitten joskus ois tuokin ihana oppia :)

blandad. kirjoitti...

Eihän tuossa itse painamisessa ole mitään ihmeellistä, helppoa ja hauskaa, mutta vie aikaa ja sotkee. Seulan valottaminen on sitten asia erikseen, mutta pääset helposti alkuun jos hommaat pelkän seulan ja teet kuviosabluunan esim. sanomalehdestä tai piirtoheitinkalvosta. Seulan etu, että jäljestä tulee tarkempaa ja väri levittyy tasaisesti. Eiku kokeilemaan!