20.8.2010

1002 arabian nights

Kävin tutustumassa tulevaan KappAhlin Vintage Stories -mallistoon, " A Thousand and second nights". Tiedotteen mukaan suunnittelijatiimi oli inspiroitunut Paul Poiret'n töistä ja elämäntavasta, ja malliston nimikin viittaa Poiret'n samannimisiin, legendaarisiin naamiaisjuhliin, jotka pidettiin syksyllä 1911. Poiret oli pukenut juhlavieraita upeisiin asuihin ja juhlavat olivat valtava menestys, joista puhuttiin vuosia jälkeenpäin.

Kun ajattelee viittausta inspiraatiolähteeseen, eli Poiret'in, on mallisto sinällänsä onnistunut. Poiret on merkittävä tekijä muodin historiassa, hän nosti nimenomaan vaatteen suunnittelijan asemaa ja osasi markkinoida töitään, mutta myös itseään aikansa suunnittelijatähtenä. Poiret'n tunnettiin valuvista linjoista, ylellisyydestä ja koristeellisuudesta, mutta myös itämaiseksotiikasta, joka oli kovasti muotia 1900-luvun alussa. Vintage Stories -mallistossa on siis pyritty luomaan samaa fiilistä, ottaen kuitenkin huomioon kaupallisuuden ja teollisen valmistuksen, ja sovittaen nämä tämän päivän trendeihin.

Graafinen ilme on jo itsessään ihana.

Joitain fiilistelykuvia, ja painotan sanaa fiilistely, sillä minun kamerallani otetut kuvat ovat lähinnä vain fiilistelyyn sopivia.


Valkoinen tunika, jossa edessä hiuslaskoksia ja nappilista, runsas helma on hauskasti takaa vähän pidempi kuin edestä. Tästä tulee mieleen arabien perinteinen nilkkamittainen paita, twahb.

Perinteinen koristeltu samettiliivi. Tämä oli tosi ihana. Voisin huolia :D

Malliston mekot oli enemmänkin juuri sitä Poiret'ia, tosin malleiltaan aika tätä päivää. Jotkut malliston osista olivat ehkä vähän irrallisen oloisia, kenties mukana vain kaupallisista syistä.

Mallistoon kuuluu olennaisesti väljälinjaisia, kirjailtuja tunikoita, joissa oli usein myös tupsunyörivyö. Näyttivät kauniilta päälle puettuina. Mekoissa oli kauniita koristeluja ja pitsejä.

Yksityiskohdat ovat kyllä kauniita ja hyvin tehtyjä. Mallisto on yleislinjaltaan aika juhlava, mutta arkisempiakin vaatekappaleita löytyy. Materiaaleissa on käytetty mm. samettia ja silkkisekoituksia.

Malliston lastenvaatteet olivat niin ihania. Kultabrokardishortsit ovat mahtavat :D ja kuvassa ylhäällä oleva neuletakki oli ihanan silkkisen ja pehmeän tuntoinen, neulos oli paksu ja kennomainen. Minä haluan tällaisen neuletakin!

Mallistossa on paljon koruja, suurin osa kirkkaan hopeaisia tai antiikkikäsiteltyjä. Runsaita, raskaita ja näyttäviä. Kuvan korvikset ovat aika perinteiset, mutta juuri siksi hyvät.

Mallisto tulee kauppoihin marraskuun alussa. Itse voisin mieluusti kotiuttaa muutamia juttuja, mutta toisaalta niin olen sanonut edellisistäkin mallistoista ja puheiski aina jää, kun olen kirjaimellisesti jäänyt nuolemaan näppejäni.

Minulle vanhana arabi- ja marokkofiilistelijänä malliston teemallisuus oli iloinen yllätys. Pressitilaisuus järjestettiin Ravintola Königin Lotus loungessa, joka oli aivan ihanan näköinen paikka itämaishenkisenä sisustuksineen.. Paikalla oli teemaan sopivaa ruokaa, juomaa ja taustalla aitoa arabimusaa. En voi sanoa olleeni kovin puolueettomalla maaperällä, koska teemamaailma on tuttu ja innostava. Mallistoa enemmän saatoin jopa fiilistellä sitä paikkaa ja ruokaa, ah niin hyvä ...tabboulehia, hummusta, marinoitua munakoisoa...mmmmmmmmm.


Otin oman drinkkini alkoholilla ja täytyy sanoa, että kovin oli suun mukaista: minttua, hunajaa, kanelia ja omenaa. Aika tujua myös :D
Sain tilaisuudesta tuollaisen kaulakäädyn. Aika päheä. Ehkä sitä joskus tottuisi siihen, että saa tavaroita "ilmaiseksi", mutta ei ainakaan vielä...P.s Mä haluun ens vuonna marokkohenkiset kolmekymppiset. Ne olis parhaat teemabileet ever.

6 kommenttia:

AnneVee kirjoitti...

Nyt pitää ihan mielenkiinnosta kysyä, miten arabikulttuuri on sulle ennestään tuttu?

blandad. kirjoitti...

Ihan oman mielenkiinnon kautta olen tutustunut aiheeseen, mutta myös arabimaista kotoisin olevien kaverien kautta tullut tutuksi. Osaan muutaman sanan arabiaa, tosin lähinnä kirosanoja, joita en kyllä edes uskalla lähteä käyttämään :D

Peps kirjoitti...

Miks mä en oo ikinä maistanu hyvää hummusta vaikka kaikki hehkuttaa sen hyvyyttä?

nooruska kirjoitti...

Näyttääpä ihanalta tuo mallisto! KappAhl on edelleen vähän no ei niin mielenkiintoinen kauppa, mutta vintage stories mallisto toimii!

blandad. kirjoitti...

Peps: Emmä tiiä :D Mä en oo ehkä ikinä syöny pahaa hummusta. Ei siitä varmaan kaikki tykkää.

Nooruska: Joo, näin on! Joitain kivoja perusjuttuja saattaa löytyä, mutta yleisesti monet Kappiksen vaatteet on mulle liian "röyhelöisiä". Esim. voi olla joku kiva raitatunika, mutta siihen sit vedetty vielä "rockhenkisesti" joku koukeroinen printti... juu ei... Vintage stories sitten taas toimii ihan eri lailla.

Kaisu kirjoitti...

Ihan kivan näköistä taas tuo Vintage Stories -anti. Kärsin vaan itse tällä hetkellä opiskelijabudjetista huolimatta loputtomasta halpaketjuallergiasta jota lietson mm. katsomalla haute couture dokumentteja, eilen tuli Valentino - viimeinen keisari Teemalta !! ja lääkitsen laadukkailla mutta ah niin edullisilla kirppisvaatteilla.