27.8.2010

Ding dong the wicked witch... is gone?

Olin eilen Helsingin kaupunginteatterissa Wicked-musikaalin ensi-illassa. Tiesin näytelmän tarinasta etukäteen oikeastaan vain hyvin vähän, joten olin avoin ja jännittynyt mitä tuleman pitää.


Musikaali oli huikea kokemus! Jännitys säilyi koko näytelmän ajan ja tarina on kerrassaan loistava ja koskettava. Lyhykäisyydessään tarina kertoo Ihmemaa Ozin noidista, ajasta ennen sitä jo entuudestaan tuttua tarinaa. Jos Ihmemaa Oz ei ole entuudestaan mitenkään tuttu, kannattaisi siihen tutustua ennen Wickedia, koska muuten tarina ei välttämättä avaudu samalla tavalla.Helsingin kaupunginteatterin musikaalit ovat olleet toinen toistaan parempia, Wicked ehkä näkemistäni parhain. Lavastus, puvustus, valaistus, kaikki laadulla tehtyjä ja kokonaisvaltaista katseluelämystä tukevia visuaalisia elementtejä. Erityisesti pidin koreografioista ja tanssikohtauksista, niissä on jotain uutta.


Näytelmän jälkeen tarina Dorothysta ja hänen seikkalustaan Ihmemaa Ozissa tuntuu lähinnä valjulta :D En kuitenkaan kommentoi tämän enempää, ehkä musikaalista kiinnostuneiden on parasta nähdä se itse. Suosittelen :) Ehkä musikaali saavuttaa yhtä suurta suosiota meillä Suomessa, mitä se on saavuttanut maailmalla?

kuvat HKT

Ei kommentteja: