3.8.2010

Maanantaina

Heräsin tänään ensimmäisen kerran yhdeksältä, herätyskelloon. Näin sitä ennen ihanaa unta, jossa vanhempieni kissa kiertyi kerälle kylkeäni vasten, kehräsi äänekkäästi ja tuntui niin mukavan lämpimältä ja pehmeältä. Oli todella sääli herätä. Torkuin kuitenkin vielä 45min. koska väsytti. Herättyäni aloin heti tiskaamaan ja koin pienen paniikinomaisen tunteen, kun tajusin että kahvi on loppu.

Onneksi muistin että espressoahan on ja tämä päivä lähti liikkeelle "latten" voimin. Nam.

Aamupäivällä kirjottelin sähköpostia, kuvailin ReUse-vaatteita ja tein niistä pienen PDF-koosteen, pyörin netissä ja tein suunnitelmia. Soitin äidille, koska saumuri on rikki ja äiti on luvannut maksaa sen korjauksen (saumuri on äidin, joten omaansahan hän tavallaan myös korjaa, heh) ja sovittiin samalla myös perjantaista, jolloin teen päiväreissun mummon synttäreille.

Päätin lähteä työkkäriin ja koin pienen vaatekriisin, kun oikein mikään ei tuntunut tämän päivän fiilikseen sopivalta... lopulta pääsin lähtemään. Matka taittui kätevästi ja nopeasti pyörällä, mutta itse toimistossa jouduin jonottamaan kaksi tuntia. No, mikäs siinä. Luin kirjaa, selailin avoimia paikkatietoja ja tuijotin odotustilan telkkarista Coronation streetiä. Asioin ihan mukavan virkailijan kanssa, joka on aina iso plussa.


Minun ihanuus-Nopsanen!

Työkkärissä vietetyn parituntisen jälkeen kävin pikaisesti Stockalla ostamassa yhden vetskarin ja pyöräilin kaupan kautta kotiin. Ilma oli ihana ja olisi tehnyt mieli jäädä istuksimaan ulos, mutta nälkä oli valtava.

Perushyvät mätöt: katkarapusalaattia kermaviilikastikkeella. Syön paljon salaatteja, koska en syö enää juurikaan perunaa, riisiä tai pastaa. Ruokailuni jälkeen kaverini soitti ja kysyi lähtisinkö päiväkahveille -  no todellakin lähden!

Päädyimme Tokoinrantaan kahvittelemaan, mutta kahvihetkeä varjosti ikävä tilanne, joka oli päällä jo siinä vaiheessa kun saavuimme paikalle. Joku tuntematon setä oli lähtenyt uimaan ja ollut veden alla jo jonkin aikaa. Paikalle soitettiin apua, mies saatiin ylös vedestä ja häntä elvytettiin todella pitkään, kunnes ambulanssi lähti kiitämään kohti sairaalaa. Oli hienoa nähdä, miten nopeasti pelastusyksiköt saapuivat paikalle ja hoitivat työnsä erittäin hienosti. Ei voi kuin kunnioittaa ihmisiä, jotka tekevät noin tärkeää työtä. Ikävä kyllä miehen "ystävä" ei juuri tikkua laittanut ristiin kaverinsa puolesta, käskytti vain muita hälyyttämään apua... ja kyllä, alkoholilla oli osuutta asiaa, hyvinkin vahvasti. Tilanne oli pysäyttävä ja vaikka huonossa jamassa olleita ihmisiä olen näillä kulmilla nähnyt ennenkin, ei siihen koskaan silti totu.

Tämän jälkeen koukkasin kotiin, otin saumurin mukaani ja lähdin kohti Itäkeskusta. Vein saumurin huoltoon Tikataan ja nyt jään odottamaan mitä tuleman pitää. Pyörin vähän aikaa hölmistyneenä itiksessä, kunnes lähdin takaisin kohti Hakaniemeä.


Itisreissun jälkeen kävin ostamassa viimein meikinpoistoainetta ja uuden ripsivärin. Olen lykännyt kyseisten kosmetiikkatuotteiden ostoa jo jonkun aikaa, mutta koska tämän päivän teemana oli selkeästi asioiden tekeminen, tein hankinnat nyt. Jee.

Näin pikaisesti vielä toista kaveriani. Hakiksessa oli illansuussa viileää ja rauhallista. Bongasin pari kuumailmapalloa taivaalta.Että sellainen päivä siis. Ehkä eilisestä sunnuntaiahdingosta oli apua, pieni potku hoitamaan asioita pois alta. Päivä tuntui loputtoman pitkältä, mutta nyt voi hyvillä mielin kaatua sänkyyn ja miettiä että muutama asia on nyt hoidettu pois alta.

Huomenna sitten taas ompeluhommiin :)

4 kommenttia:

Peps kirjoitti...

Mitääh, kaks tuntia työkkärissä? Helvata! Mul meni viimeks kai puol tuntia, vaikka oli vaan pari henkilöä mua ennen.

blandad. kirjoitti...

Jep. Käyn Kluuvissa ja siellä on lähes aina jonoa, oon muutaman kerran aiemminkin jonottanut pari tuntia siellä, siks sinne mennessä otan aina jotain lukemista mukaan. Mut ihan hyvä saavutus että ne sai kahdessa tunnissa sen melkein 50 asiakkaan jonon setvittyä.

Salka kirjoitti...

Tehän tuolla ReUsessa mukana olevat pistätte koneet koetukselle, ilmeisesti yhdeltä jos toiselta on kone rikkoutunut! ( ja jos saumurin huolto viivästyy, multa saa kyllä saumuria lainaan :) )

blandad. kirjoitti...

Voi itku, olisinpa tiennyt aiemmin... olisi ollut koneelle jo aiemminkin käyttöä, nyt vasta ehdin viedä sen huoltoon asti. Mut hei hyvä tietää keneltä huudella saumuria sitten lainaan :) :)

Viikon päästä pitäis tosiaan saumuri olla valmis ja täytyy sanoa, että odotukset on korkealla: se rihnake on toiminut huonosti viimeiset vuodet ja ollut muutenkin huoltoa vailla... joten jos siitä nyt peli saadaan niin aika mahtavaa. Surrurrurr sitten vain... vaikka kun muistelee teollisuussaumuria niin lähinnä alkaa nuo kotisaumurit itkettää.