9.9.2010

Menswear

Miestenvaatesuunnittelu on mielestäni kivaa, mutta haastavaa. Vaatteiden muodot ovat pelkistetymmät, joten yksityiskohdat nousevat tärkeiksi. Ja raja tylsän ja "toi on tosi gay" välillä on hiuksenhieno. Mies on vaativa kuluttaja! ReUse-proggiksen puitteissa olen tuottanut myös muutamia vaatteita miehille, mutta en ole ollenkaan varma tulenko myymään yhtäkään. We'll see.

Tässä pari:

Punainen neule on alunperin J.Lindebergin. Laatu on hyvä, 100% merinovillaa. Ihanan ohut. Väri on kirkas, mutta yläkuvan sävy vastaa paremmin oikeaa. Lisäsin olka- ja kyynerpääpaikat vanutikkikankaasta. Alunperin ajattelin nahkaa, mutta päädyin tikkikankaaseen koska a) se oli käden ulottuvilla b) sen työstäminen oli helpompaa. Pienensin hieman neuletta, alkuperäinen koko oli istuva XXL, nyt tämä on väljä L.Farkkuliivi on merkiltään LTB ja oli aiemmin takki. Alkuperäinen farkkutakki oli fiilikseltään enemmän sellainen räbä, halusin perinteisen, "rock-henkisen" (inhoan tuota termiä) farkkuliivin.  Juuri sellaisen, joka tehdään farkkutakista itse :D Ajattelin vain tehdä kaiken työn jonkun puolesta. Olen poistanut tästä väriä, tehnyt kulutusta, repinyt, viiltänyt, raastanut. Mietin aluksi selkälippua, mutta lähdin sitten kuitenkin neutraalimmalle linjalle ja mietin niitä superhienoja farkkuliivejä ja takkeja, joita teinirokkipojilla on. Kun niitit eivät HETI asettuneet suoraan riviin, käänsin kelkan suoraan siihen suuntaan, että tää vois niinku kuulua tähän. Koko oli XL, pienensin tätäkin hieman ja nyt vastaa L.

Hihat muuten hyödynsin toisella tavalla :D, niistä tulikin sitten jotain ihan eri henkistä. Toivottavasti ehdin esittelemään sen myöhemmin.

Nyt siis enemmänkin muokattuja juttuja, kuin alusta asti uusiksi laittamista.

6 kommenttia:

Desthea kirjoitti...

Toi on niin totta! Siis se että miesten vaatteisiin on vaikea keksiä/lisätä mielenkiintosia yksityiskohtia samalla kuitenkin säilyttäen vaatteen sellasena että se jollekin "tavalliselle" miehelle jopa kelpaa. x)
"Jouduin" just äskettäin tekemään poikaystävälle ihan täysmustan collegepaidan ilman mitään "jujuja", voi tylsyyyys.. xD hädin tuskin sain oman merkin kiinnittää sinne helmaan näkyville, ihme! ;-D

nooruska kirjoitti...

Vitsi toi sun mallisto näyttää upealta! Mä halusin itelni just tommosen villiksen, mutta en ehkä punaista. Noi kyynärpaikat on niin parhaat.

Romulus kirjoitti...

Samaa tulin sanomaan kuin Desthea. Miesten vaatteet ovat tylsiä ku mitkä... Onneksi sitä ei ole mies :D.
Farkkuliivi on ihan mahti!

blandad. kirjoitti...

desthea: Nii-in. Ja vaikka mies tykkäisikin jostain astetta erikoisemmasta jutusta, niin silti saattaa siintää pieni pelko siitä että NÄYTTÄÄ HOMOLTA, mikä sinällänsä on tyhmää. Toisaalta jos tarjontakin on aina samaa, eihän se maku pääse edes muuttumaan.

Nooruska: Voi kiitos :) Joo kyynerpääpaikat on kyllä kivat, mä tykkään myös ite.

Romulus: Näinhän se vähän on. Ehkä suunta kuitenkin muuttumassa pikku hiljaa, nuoremmat kollit on taas astetta trenditietoisempia ja käyttää ihan erilailla esim. kirkkaita värejä.

Peps kirjoitti...

Toi neule on tosi hieno. Ja ROKKILIIVI kans :D

Mäki oon viime aikoina pohtinu miesten pukeutumista ja tullu samaan tulokseen ton gaymaisyyden kanssa ku sä. Ite pidän yleensä miehillä eniten aika simppelistä tyylistä ja ettei oo liian laittautunu. Ainakaan laittautuneempi ku mä!:D

blandad. kirjoitti...

Peps: Kiitti:) Joo mä kans tykkään, että ei tarvi olla liian laitettu, vaikka sinällänsä tykkään jos miehellä on tyylitajua. Mut ne fiftarikollit on kyllä tylsiä :D