8.10.2010

Classics and good finds

Sain hieman myöhäisen synttärilahjan. Parasta tässä on se, että sain myös valita sen ihan itse :)

Oikeastaan minun piti hankkia jotain ihan muuta, mutta pieni piipahdus Akateemiseen ja Huilluille päiville vaihtoi lahja-ajatuksen ihan muuhun:

Scott Schumanin eli The Sartorialistin kuvakirja. Hullujen päivien tarjoushinta 12,90€. Tämä kirja näytti olevan erityisen suosittu, lähes joka toinen nuori nainen näytti kiikuttavan tätä eilen kassan kautta kotiin. Ei sinällään mikään ihme: The Sartorialistin loistavuus piilee ajattomuudessa, laadussa ja tyylikkyydessä, joka inspiroi monia. The Sartorialist on oma lempparini siksi, että hänen kuvaamansa ihmiset ovat eri ikäisiä, eri kokoisia, eri yhteiskuntaluokista, mutta silti aina niin tyylikkäitä tavalla, jota itsekkin ihailen.

Asiasta seuraavaan: harmaa sopii mielestäni aina loistavasti neuleisiin. En tiedä, ehkä siinä on jotain kotoisaa ja lohduttavaa, ehkä se assosioi johonkin luonnonläheiseen ja perinteiseen, mutta huomaan usein himoitsevani neuleita juuri harmaana.

Löysin Fidalta harmaan Sisleyn neulemekon vitskalla. Materiaali on 70% villaa 20% polyamidia 10% angoraa. Ihanan pehmeä ja ohut. Fidalla mekko näytti enemmän tunikalta ja epäröin sen koon ja mallin suhteen, mutta se osoittautui hyvinistuvaksi, polvipituiseksi mekoksi, jossa on muhkeat, puolipituisen hihat. Ihan mahtava perusvaate. Luulen tosin, että puen alle jotain muuta, makkarankuori-efekti tuntuu mukavalta, mutta ei välttämättä näytä siltä :D

Hyvä löytö siis. Kannatti kestää ja tutkia myytäviä juttuja tarkkaan, sillä samaan aikaan Fidalla asioi niin rasittavaa jengiä, että meinasi kyllä hermot mennä. " Ei, ette voi viedä sitä telkkaria kotiin testattavaksi, että toimiiko se. Se pitää maksaa ensin." Nii-in. "Ei, jos olet sen tänne lahjoittanut, et voi enää ottaa sitä pois myynnistä."  Enough said.

1 kommentti:

Madam B.C. kirjoitti...

Hei, mahtavaa Stocca! :) Tuolla hinnalla voisi saman opuksen käydä kipasemassa omaankin kirjahyllyyn. Kiitos, kun mainitsit, en varmaan muuten olisi tuosta innostunut :)