15.10.2010

Gaga oooh la laaa (so happy I could die)
Lady Gagan konsertin jälkeiset tunnelmat ovat aika samanlaiset, kuin yleensäkin suurten tunnelatausten jälkeen - haikeat. Keikka oli paras koskaan näkemäni show monellakin tapaa. Visuaalisuus, tarinallisuus ja toki Gagan uskomaton lauluääni. " I don't fucking lipsync my songs!" En oikein tiedä mitä sanoa edes. Välitaukojen videomateriaali oli taidetta, Gagan ääni ei pettänyt missään vaiheessa, flyygeli oli tulessa ja puvustus oli uskomatonta. Näissäkin kuvissa näkyvä valkoinen massiivinen puku, "The living dress" (inspired by Hussein Chalayan), jota Gaga käytti laulaessaan "So happy I could die", liikkui itsestään näyttäen samalla satumaiselta ja friikiltä. Se oli todella kaunista katsottavaa, vaikuttava näky, jollaista en ollut koskaan ennen nähnyt. Lady Gaga on ammattitaitoinen esiintyjä, joka selkeästi tietää mitä tekee, tekee sen hyvin ja nauttii siitä. Shokeeraaminen kuuluu asiaan ja kreisi heittäytyminen käsittämättömiin friikkirooleihin. Show flirttailee musikaaleilla ja tarinan opetus on rakastaa itseään sellaisena kuin on. Lady Gagan monsteribileissä on tilaa kaikille friikeille ja kaikki ovat supertähtiä.

Minä ja kaikki ne kaverini, jotka Lady Gagan näkivät, olimme haltioituneita ja aivan fiiliksissä. Porukkaan mahtuu ammattitaitoista jengiä, joka ymmärtää draaman, tuotannon, musiikin, tanssikoreografioiden ja visuaalisuuden päälle. Aina on kuitenkin myös niitä, jotka eivät tykkää.

Kuuntelelimme kaverini kanssa tänään kahden nuoren naisen keskustelua kahvilassa. Toinen heistä oli ollut keikalla ja luetteli toiselle kaikkia niitä kohtia, joista hän ei tykännyt. Pahin kommentti oli kuitenkin " Joo ja sit se oli aika pyöree. Se näyttää niissä videoissa niin laihalta. Mut kai se on toi kiertue-elämä, liikaa mäkkäriä." Itseäni ilahdutti, että Gaga näytti niin terveeltä. Timmiltä, lihaksikkaalta, mutta naiselliselta. On sääli, jos normaalimitoissa (eikä niin timmin) nuoren naisen mielestä Gaga oli "aika pyöree". Siinä on vartaloihanteet neidillä aika päin v*ttua sanoisin. Ja sitähän voi jokainen koittaa, että kestääkö kunto jos illasta toiseen vetää fyysisesti raskasta showta, että pärjääkö sitä pelkällä mäkkärillä pidemmän päälle.

Harmi jos joku ei tykännyt. I loved it.

7 kommenttia:

Akissfromthepast kirjoitti...

upea lady gaga! vähänkö huippua et näit sen!! kuvat on upeita, varsinkin toi valkee puku jossa tulee ihan ristin merkin muotoinen kun on toi sädekehä pään ympärillä on huippu! kiva et jaoit kuvat tänne ni voi vähän fiilistellä ^^

blandad. kirjoitti...

Joo oli kyllä huikeaa. Olisi tosin keväällä pitänyt tajuta sijoittaa parempiin paikkoihin, vaikka positiivinen yllätys että yläkatsomostakin näki ihan kohtuullisen hyvin.

Ja tietty haluan että muutkin voi fiilistellä :)

Peps kirjoitti...

Mä en hirveesti tykkää Gagasta, mutta täytyy myöntää että hienon näkönen show on ollu. Varmaan keikka olis ollu hieno kokemus ihan vaan visuaalisessakin mielessä. Ja Gaga tosiaan näyttää noissa kuvissa paremmalta kuin koskaan ennen, oiskohan syy sit just siinä et on saanu lihaa luittensa ympärille :)

W kirjoitti...

Äh, typerät teinit, nykyään nähtävästi myös lihakset lasketaan läskiksi tai jotain. Pistää vihaksi tuollainen... :/

Gaga on ihan jees, itseäni tosin jotenkin haittaa Madonnan niin järjettömän selvä kopioiminen mutta kyllä Gagalla hyviä biisejä löytyy!

blandad. kirjoitti...

Peps: Visuaalinen spektaakkeli tosiaan, ei Suomessa tommosta juuri näe missään. Täällä ankeillaan ja tehdään pienesti aina. Mä tsekkasin Gagan videoita ja sanoisin, että aika samassa kunnossa se niissä on. Nyt ehkä saanut enemmän lihasmassaa. Mutta näytti tosiaan paremmalta kuin olin itekin ajatellut.

W: Joo pisti aika vihaksi. Kun kyseinen nuori neiti ei selkeästi tajunnut yhtään asioista joista puhui. Ja muuten ottaa päähän, että nuoret tytöt itse fanittavat jotain superlaihuutta, eivätkä enää tunnista lihasmassaa läskistä.

Gaga selkeästi hakee inspistä Madonnalta, vielä selkeämmin pyrkii uudeksi Madonnaksi. Esiintyjänä kuitenkin parempi ja taktisempi kuin Madonna, ikävä sanoa. Mutta toisaalta, Madde ollut alalla 25 vuotta, Gaga muutamia vuosia...

Madam B.C. kirjoitti...

Mahtavia kuvia, kiitos niistä! :) Kiva, että sinä ystävinesi nautitte keikasta, varmasti oli kaiken arvoinen! :) Harmi, että jotkut eivät osaa arvostaa ja oikein erikseen tahtovat puida toisen virheitä ja etsiä negatiivisia asioita..kiittämätöntä ajantuhlausta tuollainen..ja että vielä pyöreä, just joo. Argh.

blandad. kirjoitti...

Niin, en tiiä oisko totuttu vähän liian hyvällä sit elämässä. Itse keikalla mietin vain, että tää on jotain niin hienoa ja mahtavaa, ennen katottiin telkusta ulkomaisia keikkataltiointeja ja vain haaveiltiin että jos pääsis joskus johonkin. Varmaan olis ollut aika montakin sellasta, jotka olis mielellään halunneet päästä paikalle ja nauttineet näkemästään, kuin arvostelemassa jonkun ulkoista olomuotoa. Oiijjjoiii.