25.10.2010

Good price, only for you

Esittelin taannoin kuvia mallistostani, jonka tein ReUse Republic-projektissa. Olen nyt vihdoin ja viimein saanut laitettua muutamia tuotteita myyntiin ja myynti tapahtuu Trendsales online-yhteisökaupan kautta. Lisäilen tuotteita sitä mukaa kuin ehdin ja lisäksi laitan myyntiin myös second hand-tuotteita ja vintagea, sitä mukaa kun siitä raaskin luopua ja laittaa eteenpäin.Trendsales on siis sivusto, jossa muodista kiinnostuneet ihmiset voivat myydä, ostaa ja/tai vaihtaa design- ja muotituotteita vaatteista kenkiin ja asusteisiin. Idea toimii hieman samalla tavalla kuin esim. huuto.net, mutta Trendsalesissa ei järjestetä varsinaista huutokauppaa, vaan sen on tarkoitus olla keskustelevampi ja avoimempi yhteisö. Trendsalesin hyvä puoli on, että mielenkiintoisia tuotteita löytää helpommin, koska sivusto keskittyy vain vaatteisiin ja asusteisiin. Ilmoituksen voi tehdä myös tuotteesta, jonka haluaisi ostaa tai sitten käydä vaikkapa vaihtokauppaa.

 

Trendsalesissa myyminen ja ostaminen on myös mahdollista oman Trendsales-tilin kautta, jolloin maksaminen on turvatumpaa. Myytävistä tuotteista menee pieni provisio sivuston ylläpitämiseen, joka edesauttaa mm. sitä, että hankalissa tilanteissa ostaja/myyjä voivat ottaa yhteyttä ylläpitoon. Täältä löytyy lisää ohjeita, miten Trendsalesissa toimitaan. 
Trendsales on alunperin kotoisin Tanskasta, jossa se on supersuosittu. Teen nyt sivuston kanssa sen verran yhteistyötä, että sivupalkissa olevan bannerin kautta pääsee suoraan myymiini tuotteisiin. Banneria klikkaamalla ei joudu kadotukseen enkä minäkään siitä rahallisesti hyödy, jos se askarruttaa jotakuta, joten rohkeasti vain katsomaan mistä on kyse. Päätin, etten kaupittele sen kummemmin omia tuotteita tämän blogin kautta, koska haluan jatkossakin pitää tämän tietynlaisena paikkana omille ajatuksille ja inspiraatioille. Trendsalesin hieno puoli on siinä, että se antaa mahdollisuuden nuorille suunnittelijoille myydä omia tuotteitaan nettikaupan kautta - yksi syy myös siihen miksi minä lähdin juttuun mukaan ja suosittelen myös muita suunnittelijanalkuja kokeilemaan josko omille tuotteille löytyisin ostajia ja kiinnostusta. Jäsenyys on ilmaista.

Aloitin itsekin vasta Trendsalesin käytön, joten en vielä tarkkaan osaa antaa neuvoja sen käytettävyydestä. Tuotteiden lisääminen oli ainakin helppoa. Voin palata aiheeseen myöhemmin, kun saan vähän enemmän tuntumaa.

Kuvien tuotteet ovat siis jo myynnissä, mm. rakkauslaukku, joka ei vaan ole löytänyt paikkaansa elämässäni ja toivon, että se löytää uuden kodin.----------------------------------------------------------------------------------------------
Sitten vielä yleisesti: älä kopioi suunnittelemiani ja itsevalmistamiani tuotteita. Jos jaan tee-se-itse-vinkkejä, mainitsen siitä erikseen. Inspiroitua saa, mutta 1:1 kopioimisen sijaan suosittelisin jokaista keksimään omat jutut itse ja varioimaan hyviä ideoita omannäköisiksi tuotteiksi. Kukaan ei voi täysin omistaa yhtä ideaa, mutta tietyt tekijänoikeudet ovat aina olemassa. Kiitos.

4 kommenttia:

W kirjoitti...

Hahhahhaa...mahtis otsikko! :'D

blandad. kirjoitti...

Eiks ookin:D! Mä toivon että muutkin ihmiset käsittää siihen sisältyvän vitsin... basaarikauppiaat you know...?

Peps kirjoitti...

Siinä mielessä ainakin hyvältä vaikuttaa toi sivu, että siellä on noi tuotteet valikoidumpia eikä ihmiset varmaan laita sinne kaikkee mitä tahansa ankeeta, niinku huutonettiin.

Ärsyttää tyypit, jotka kopioi juttuja ihan yks yhteen. Mut sekin ois ehkä ärsyttävää, jos laittais jokasen DIY-jutun jälkeen: tämä ei ole tuunausvinkki vaan itsevalmistamani tuote. Älä kopioi. :D Toivottavasti jengi tajuis muutenkin. Perseestä!

blandad. kirjoitti...

Joo niinpä, mä en ainakaan löydä huutonetistä ikinä mitään.

Oota vaan, kohta joku kopsaa ja tuotteistaa sun barbiekikkelinaulakon ja väittää sitä omakseen. :D Kopioimishomma on tosi ankeeta, mutta onneksi on paljon sellaisia DIY-sivustoja, jotka palvelee sitten enemmän niitä jotka haluavat vaan tehdä juttuja. Ja eihän multakaan lähde koko ajan jotain perkeleen yksilöllistä juttua, mutta joistain jutuista pitää vaan olla tarkkana.